Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roos kör STCC-finalen

Han har tagit hem Formel Renault-serien på samma plats.
Nästa helg återvänder Daniel Roos till Mantorp Park – för att köra STCC-finalen i Jan "Flash" Nilssons stall.
– Det blir spännande att se var man står mot övriga stjärnor i Sverige, säger Roos ett par timmar efter beskedet.

Annons

Redan i somras fanns tankarna på att köra STCC i någon form av samarbete med STCC-legendaren Jan "Flash" Nilsson.

Då rann det ut i sanden eftersom Daniel Roos var upptagen med att köra Swedish GT. Efter att den säsongen tog slut i somras körde 22-åringen i stället i Camaro Cup på inbjudan av brorsan Fredrik Ros.

– Och jag hade tänkt köra finalen på Mantorp där också, men för tre dagar sen fick jag reda på att det inte fanns några bilar kvar. Då hörde jag av mig till "Flash" igen. Jag fick en dag på mig att leta pengar och fick bland annat hjälp av mig förre teamchef Lennart Bohlin. Tack vare det kan jag köra, säger Roos.

Han har under sin unga karriär redan vunnit titlar i Formel Ford och Renault. I STCC-finalen nästa helg på Mantorp Park kommer Roos köra Flash Engineerings tredje BMW 320si. På tisdag får han en chans att testköra bilen på Karlskoga-banan.

Det är med andra ord snabba kast.

Är du snabblärd?

– Jag har faktiskt fruktansvärt lätt för att lära mig. Jag har varit snabb i alla bilar jag satt mig i.

Mätt i hastighet är STCC långsammare än både Formel Renault och Swedish GT. Men på nästan alla andra sätt och vis tar Daniel Roos ett kliv uppåt i STCC.

– Det känns skitbra. Det ska bli spännande att se var jag står mot övriga stjärnor i Sverige. Det känns väldigt utmanande att få testa på det här, säger Roos.

Med STCC:s stora mediala utrymme är det också en bra chans att synas.

– De flesta tittar ju på toppförarna så det är en bonus om jag får ett bra resultat. Man ska också tänka på att de andra förarna kört hela året plus tidigare år.

Därför är det också bra att Roos nu kommer in i ett erfaret team.

Men oavsett hur det går så finns chansen att Roos blir kvar i STCC även nästa säsong.

– Jag har följt Daniels utveckling länge. Han har visat i såväl formelbilar som GT-bilar att han är en mycket lovande och kompetent förare. Vi ser fram emot att ha honom i vårt team och vi ser även positivt för fortsatta planer till 2012, säger Jan ”Flash” Nilsson på STCC:s hemsida.