Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rose-Marie larmade om branden

Torsdagen den 29 maj är en arbetsdag som Rose-Marie Persson aldrig kommer att glömma. När hon klev in genom personalingången strax för klockan sex på morgonen till Ica Kvantum i Kvissleby kände hon en märklig doft.

– Men jag tänkte inte så mycket mera på det, säger hon. Jag tog städutrustningen och gick en trappa upp.

Där städade hon personalutrymmena och den lukt hon känt nere på lagret vid personalingången var borta.

– Så går jag ner tillbaka till lagret och möts av rök.

Hon förstår genast att något är fel och ringer 112 och larmar. Ett beslut som butiksägaren Göran Grundström berömmer.

– I en sådan situation kan det vara lätt att man kanske ringer mig först eller någon annan ansvarig, säger han. Genom att hon ringde och larmade först så tjänade vi säkert in några extra minuter som begränsade skadan.

– På larmcentralen uppmanar man mig att gå ut och möta brandbilarna, berättar Rose-Marie Persson. När jag går ut till framsiden ser jag hur lågorna står rakt ut ur butiken genom fönster som gått sönder på grund av värmen.

Brandbilarna kommer och släcker elden. Resten är historia och för Rose-Marie Persson som jobbat sedan 2006 som städare på Ica Kvantum i Kvissleby blir det några dagar ofrivillig ledighet.

Göran Grundström har konstaterat att det handlar om stora värden som förstörts. Samtidigt säger han:

– Det är skönt att inga människor kom till skada.