Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rosenborg avgjorde på straff

Så kom den då, GIF Sundsvalls första förlust den här försäsongen.

Men det krävdes en straff för att i slutminuterna av gårdagens träningsmatch sänka Norr-landslaget.

– Dessutom en billig straff, som dom fick chansen att slå om en gång, kommenterade en inte helt nöjd Sören Åkeby.

Annons

2–1 till trönderna borde alltså ha varit 1–1, tycker GIF-tränare Åkeby, vars irritation efteråt inskränkte sig till resultatet. Spelmässigt var det en riktigt bra insats av Giffarna.

– Jag tycker man kan jämföra den här matchen med den mot Djurgården för ett par veckor sedan. Lite för mycket respekt inledningsvis, sedan äter vi oss in och står upp jättebra både i spelet och i kampmomenten. Ja, en bit in i andra halvlek visade killarna upp ett fint passningsspel och stor förlighet, betygsatte Sören Åkeby.

Något som Rosenborgs rutinerade matchvinnare, före detta Englandsproffset Steffen Iversen, höll med om:

– Ja, det var ett passningsskickligt lag vi mötte, berömde "Ivers" det svenska motståndet.

Det var just Iversen som inledde målskyttet, genom att nicka in 1–0 efter åtta minuters spel. Då Giffarna, som tidigare nämnts, ännu inte riktigt kommit in i matchen.

Men det skulle bli annorlunda, och när Emil Forsberg efter ett fint anfall hittade Daniel Sliper med en 45-graders bakåtpassning stod det plötsligt – men rättvist – 1–1.

I andra halvlek blev det en bitvis en riktigt bra match i den litet råkalla kvällen och Giffarna var på väg att förlänga den förlustfria sviten, då domaren med sju minter kvar blåste straff efter en tät situation i gästernas straffområde.

Steffen Iversen klev fram och sköt, men inte bättre än att Oscar Berglund lyckades parera.

Då kom signalen som skvallrade om att domarna (linjemannen viftade och hvuuddomaren blåste) tyckt att GIF-målvakten agerat för tidigt – och med två chanser missade inte gamle Iversen.

– Mycket tveksamt agerat, sade Sören Åkeby, apropå det omdiskuterade domslutet och straffmålet.

– Men vi tar med oss det positiva. Daniel Sliper svarade för flera fina löpningar och Emil Forsberg gladde i "nummer 10-rollen".

Rosenborg BK–GIF Sundsvall 2–1 (1–1)

Målen: 1–0 (8) Steffen Ivarsen, 1–1 (40) Daniel Sliper, 2–1 (83) Steffen Iversen, straff.

Domare: Mads Skarsem.

Så spelade Giffarna (4–2–3–1)

Oscar Berglund – Robert Lundström (79), Fredric Jonson (62), Marcus Danielson, David Myrestam (46) – Kevin Walker, Ari Skúlason – Daniel Sliper (88), Emil Forsberg, Michel Pirés (56) – Johan Eklund.

Avbytare: Christian Brink (46), Pa Dibba (56), Roger Risholt (62), Patrik Rikama (79), Patrik Broman (88). Reserv: Niclas Larsson (målvakt).