Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röstfiske på de utförsäkrades bekostnad – regeringen vill bara lugna en enorm protestvåg

Man kan starkt misstänka att regeringen med Stefan Löfven i spetsen spelar ett fult spel med våra utförsäkrade. Först tar man bort den bortre gränsen i sjukförsäkringen vilket dramatiskt ökade antalet långtidssjukskrivna. Sedan ger regeringen Försäkringskassan uppdraget att minska sjuktalen med påföljden att många blir utförsäkrade.

Cancersjuka mister sin ersättning, assistansersättningen skärs ner. Många är helt förtvivlade då det drabbar de som redan har det svårt. Regeringen räknar helt kallt med att det är utföraren Försäkringskassan som kommer att ta smällarna när folk förstår vilka horribla konsekvenser det får.

Upprop som #utforsakrad och #heltsjukt skapar ett starkt tryck på regeringen att agera. Och när vi nu går in i valåret klappar de sig för bröstet och säger sig vilja "att alla ska ha rätt ersättning och ingen ska drabbas". Genom Annika Strandhäll meddelar regeringen att de är beredda att vidta "fler åtgärder", inte för att fler ska få ersättning utan att fler inte ska ramla mellan stolarna.

■■ Följ ST Debatt på Facebook 

Regeringens recept är att beordra myndigheterna att samarbeta på ett bättre sätt vilket man uttrycker som "åtgärder för att de utförsäkrade inte ska drabbas". Vilket hyckleri! Regeringen har inte för avsikt att ge fler den ersättning de hade tidigare utan är endast ett sätt att lugna den enorma protestvåg som drar genom vårt land.

Medan handläggarna på Försäkringskassan får klä skott för denna undermåliga politik gör regeringen allt för att röstfiska genom dunkla "åtgärder". Av mig kommer de inte att få någon röst i kommande val i alla fall, vare sig i riksdag-, landstings- eller kommunalvalet. Till råga på allt kommer de nu också med ett förslag att höja pensionsåldern – hur ska vi orka?

#miglurarniinte

Läs också:

Om vi startar upproret #utforsakrad – lyssnar ni då?

Vårt trygghetssystem som gjorde oss världskända har raserats – Sverige, vad hände?

Kostnaderna för sjukförsäkringen har skenat enormt – dags för en haveriutredning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel