Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rövades bort och torterades – nu åtalas fem män för människorov

Beväpnade med pistol, knogjärn och machete, ska de fem männen ha rövat bort två personer till en avsides plats där de misshandlades och hotades till livet.
Ett av offren fick bokstäverna BB inristade på skinkorna.
På tisdagen åtalades männen misstänkta för människorov, grov misshandel och grovt olaga hot.

Annons

Natten mot den 2 september stämde de fem åtalade männen träff med ett antal personer i Skönsberg för att göra upp en påstådd oförrätt.

Enligt åtalet ska en av personerna ha blivit slagen i huvudet med ett knogjärn, och därefter fått ett macheteslag mot höften. Personen kastades ner i bakluckan på en bil och kördes till Petersvik där de fem männen hotade att döda honom.

"De frågade om jag ville bli av med en tå eller tummen. När jag svarade en tå höll de upp macheten och räknade ner. Det var mental tortyr", har offret uppgett i förhör.

Männen ska också ha visat upp en pistol och hotat att döda offret, eller skjuta honom i benet.

Efter en stund skjutsade männen tillbaka offret till Skönsberg där de stötte ihop med de andra personerna igen. En av dessa ska ha fått ett slag i ansiktet, och under pistolhot tvingats att lägga sig i bilens baklucka. En av de fem åtalade ska dessförinnan flera gånger försökt hugga personen i magen med macheten.

Också det andra offret skjutsas till Petersvik. Han blir utdragen ur bilen, och får motta flera slag och sparkar mot kroppen.

De fem männen ska sedan ha ställt sig sedan runt offret, som får ställa sig på knä på stranden. De har hotat att skjuta honom i handen och skära honom i ansiktet.

Slutligen ska offret tvingats dra ner sina byxor, och fått bokstäverna BB, Big bitch, inristade med kniv på skinkorna.

Efter detta lämnade de fem männen platsen, och offret tog sig tillbaka hem till fots.

På tisdagen åtalades de fem männen misstänkta för människorov, grov misshandel och grovt olaga hot.

Två av de åtalade har gjort vissa medgivanden, medan de övriga tre förnekar brott.