Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RSMH-avdelning bildad i Ånge

En lokalavdelning av RSMH (riksförbundet för social och mental hälsa) har startat i Ånge.
Det finns många som sitter i sina bostäder och inte vågar gå ut. Nu hoppas jag att vi kan nå dem, säger föreningens ordförande Kent-Åke Persson.

Föreningen har nyligen bildats och Kent-Åke Persson sitter som ordförande i en interimsstyrelse.

Efter nyår hoppas jag att den ska finnas en ordinarie styrelse, berättar Kent-Åke Persson.

Föreningen har sin verksamhet i Villa Gille, mitt inne i Ånge och varje dag är det en handfull som kommer för att träffas, fika, äta lunch, spela spel eller bara vara som Kent-Åke Persson utrycker det.

Det har funnits en förening tidigare men den har upphört och nu har man tagit nya tag för att få den att fungera.

Jag tror att det är väldigt värdefullt att vi finns att stötta varandra på olika sätt. Och att jag går ut nu och berättar om föreningen hoppas jag ska leda till att fler kommer hit. Det finns ett väldigt behov av den här verksamheten. Fler än vad man trios har olika problem som man sitter med hemma.

Varje dag kan man komma till villa Gille och även på söndagarna.

Då har vi fik och säljer kaffe och macka till ett billigt pris. Det är så när man är sjuk att man aldrig är ledig. Man jobbar treskift varje dag. Ingen semester och inga lediga dagar. Det är bara när man sover som man har ledigt. Men vaknar man då så drar jobbet igång direkt, så är det forstätter Kent-Åke Persson.

Och att alltid jobba treskift menar han sliter.

Därför måste man få komma bort en stund. Att komma hit till oss och kanske bara koppla av några minuter. Det är jätteskönt, innan arbetet fortsätter. Det är oftast tragedier eller andra orsaker som är anledningen till att man blivit sjuk, säger Kent-Åke Persson med allvarlig röst.

Julen står för dörren och juldagen då kommer det att vara öppet på Villa Gille för de som vill komma.

Vi har redan fått in flera anmälningar av de som vill komma hit och träffas. Julen är många gånger väldigt jobbig, slutar Kent-Åke Persson.