Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ruben Östlund gör tv-serie i USA

En komediserie för amerikansk tv om otrohet och dess följder – det är vad Ruben Östlund nu planerar.
"You know that weekend you were away with the kids?" heter serien som fokuserar på otrohet ur olika perspektiv.

– Vi jobbar med att planera serien samtidigt som vi snart drar igång med inspelningen av biofilmen "The square" säger Östlund.

Han gör detta per telefon från London. Där delade man på söndagskvällen ut Bafta-priserna, ofta kallade Englands Oscars. Det innebär att det just nu är gott om internationellt kända skådespelare i den brittiska huvudstaden, och det är för att träffa några av dessa som Östlund också befinner sig där.

– Jag träffade flera engelska skådespelare på söndagen, och jag ska träffa fler innan jag åker hem igen, säger Östlund.

Den internationella framgången för "Turist" har gjort att det är lätt för honom att få träffa de han vill.

– Men jag vill påpeka att jag inte är beroende av stjärnor och inte tänker vänta på någon. Vi vet när vi vill börja filma, och om vi tänkt oss en känd skådespelare och han eller hon inte är tillgänglig då, kommer jag att välja någon som är okänd.

"The square" ska göras på engelska och inspelningen kommer att äga rum från juli till oktober i år. Premiär är det tänkt att bli på filmfestivalen i Cannes 2017.

När den amerikanska tv-serien ska spelas in är ännu oklart. Östlund har ännu inte börjat med rollbesättningen.