Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rúnar redo för start

I början av augusti förra året blev övergången klar, men först nu är Rúnar Már Sigurjónsson riktigt redo för en plats i startelvan.
– Om tränarna vill att jag ska spela så spelar jag. Fysiskt är det inga problem och formen känns bra, säger den landslagsmeriterade 23-åringen.

Annons

Frånsett några korta inhopp förra hösten och ett par matcher från start under årets försäsong har innermittfältaren med det vassa skottet och de optimistiska djupledsattackerna fått bida sin tid med träning och spel i U21.

– Det har varit bra för mig. Jag kom till Sundsvall efter en lång skadeperiod i Holland (Zwolle) och hemma på Island (Valur). Ena hälen hade krånglat från februari till maj och sedan när jag var på väg att jobba upp formen fick jag känningar i baksidan på ett lår ...

– Den skadan kom i juli och sedan fanns den där och gjorde sig påmind hela hösten, berättar Rúnar, som också fick en smäll mot huvudet för några veckor sedan och även då tvingades till ett litet "brejk".

Men just nu är Rúnar Sigurjónsson i fullgott skick och därmed har konkurrensen på det centrala mittfältet hårdnat och närmar sig fjolårets nivå, då Ari Skúlason höll i taktpinnen tillsammans med Idol-Kevin Walker.

Kevin har varit i stort sett ordinarie sedan han kom från AIK hösten 2011 och ser också given ut.

Däremot är kampen stenhård mellan Rúnar och nyförvärvet från Örgryte, Johan Lundgren.

– Konkurrens är alltid bra. Det är alltid tufft att stå på sidan, men det gör också att man vill prestera på träningarna och då utvecklas man också, säger Rúnar Sigurjónsson.

Han har längtat och hoppas i vår få visa vad han går för.

Någon startelva presenterades inte från tränarhåll efter fredagsträningen, men Joel Cedergren svarar artigt när vi ber om en kommentar, gällande Rúnar Sigurjónssons status:

– Han startade försäsongen bra, innan han fick en skada (hjärnskakning) och var borta ett tag. Efter det har han växt och de sista två veckorna har han varit riktigt bra och gjorde ett väldigt fint inhopp senast.

Joel Cedergren fortsätter:

– I truppen saknas bara Stefan Ålander, Philip Olofsson, Granit Buzuku och Leo Englund, som varit skadade och sjuka och inte är riktigt tillbaka.