Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rúnar Sigurjónssons ikoniska skägg – nu ett minne blott

Rúnar Sigurjónssons är känd för sitt karaktäristiska skägg, men när hans mormor berättade att hon tyckte det såg hemskt ut beslutade han sig för att rakade av det. Funderingarna har han haft ett tag och det stundande EM-spelet fungerade som en sporre för honom.

Efter inrådan från sin mormor har GIF-mittfältare Rúnar Sigurjónsson rakat av sig sitt mycket omtalade skägg. Han säger själv att han funderat på det ett tag och tillslut tog beslutet att göra det före EM.

Jag ser att du rakat av dig ditt ikoniska skägg. Vad hände där egentligen?

– Jag skulle inte kalla det ikoniskt, men ja jag rakade av det. Vad som hände? Inget speciellt egentligen. Jag hade inga planer på att odla skägg från början, det var mer att rakhyveln alltid gick sönder och jag glömde bort att köpa ny rakhyvel, men nu gjorde jag det och nu tänkte jag att det antingen behövde rakas före eller efter EM. Min mormor berättade att hon tyckte det såg hemskt ut och att jag borde ta bort det så då gjorde jag det bara. Jag känner ju fortfarande igen mig själv i spegeln, men tycker att jag ser mycket mycket yngre ut... som ett barn!

Läs mer: I Jönköping kan en fältherre ta farväl av GIF Sundsvall

Har hon sett att du gjort det? Vad tyckte hon?

– Nej det har hon inte gjort, men kanske någon visar det för henne. Annars får hon upptäcka det på TV helt enkelt. Hon kommer förmodligen uppskatta det, men egentligen tror jag inte hon har så starka åsikter kring det. Hon var bara ärlig.

Någon annan som sett det? Vad tyckte de?

– Bara de som sett de på Twitter tror jag. Mina lagkamrater ville inte att jag skulle raka det, men jag brukar inte lyssna på dem.

Är det här något du gjort för att bli redo för EM?

– Nej. Jag behövde bara något som hade en slut och en början att haka upp det på. Jag skulle göra det antingen före något eller efter något och jag valde före nu. Det kommer vara varmt i Frankrike och då är det bättre att vara rakad. Tror inte att rakningen gör mig mer redo för EM – jag är redo.

Läs mer: Agentens besked om Rúnars kontraktsförhandlingar med GIF: "Får se efter EM"

Så det var inte som en ritual då?

– Jag har inga ritualer så det här var inte en del av något sådant.

Så hur har du förberett dig inför turneringen?

– Hålla mig i form och vara hälsosam. Att försöka spela mitt bästa spel i varje match. Det är ingen vetenskap precis.

Vad tror du om Islands chanser i EM?

– Jag tror vi har bra chanser. Det är förstås en tuff grupp men vi är där av en anledning. Vi åker inte dit bara för att ha roligt utan vi är där för att uträtta något och vi är övertygade om att vi kan göra det! Vi behöver spela vårt spel precis som vi gjorde under kvalet, vara extremt disciplinerade.

Vad tycker du om Lagerbäcks arbete med laget?

– Historien kan du. Han har bevisat vad han går för om och om igen, han är väldigt organiserad och har en bra relation med spelarna.