Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rúnars uppmaning till GIF Sundsvall: "Har sagt åt klubben att de borde värva honom"

Flera allsvenska klubbar uppges vara intresserade av Kristinn Freyr Sigurdsson – däribland GIF Sundsvall.
Nu uppmanar förre GIF-stjärnan Rúnar Sigurjónsson Sundsvallslaget att slå till.
– Jag har sagt åt klubben att de borde värva honom, säger mittfältaren som dessutom tipsat spelaren i fråga om GIF.

Annons

Rúnar Már Sigurjónsson uppmanar GIF att värva från Island.

Häromdagen kom uppgifterna att GIF Sundsvall, IFK Göteborg och Jönköping Södra alla var intresserade av islänningen Kristinn Freyr Sigurdsson.

Det var den isländska sajten fotbolti.net som kom med informationen, och de berättade även att klubbar som Brann, Haugesund, Esbjerg och Odd hade scoutat mittfältaren.

Förre GIF-spelaren Rúnar Sigurjónsson har bra koll på Sigurdsson – och han har redan uppmanat GIF att värva honom.

– Han är ett år yngre än mig och vi spelade tillsammans i Valur, så jag känner honom ganska väl och vi håller kontakten. Jag har sagt åt GIF att värva honom. Det är alltid en risk att ta spelare från Island eftersom spelarna där inte är proffs, men han skulle passa bra i GIF Sundsvall, säger Sigurjónsson när Sporten når honom.

– Han vore extremt bra för GIF.

Kristinn Freyr Sigurdsson beskrivs som en teknisk och kreativ mittfältare som den här säsongen har gjort 14 mål på 19 ligamatcher, och hans kontrakt går ut.

– Många lag vill ha honom nu så GIF måste agera snabbt. Jag har pratat med honom om klubben och det är lätt för honom att se att isländska spelare gjort bra i från sig i Sundsvall. Det är lätt för mig att rekommendera GIF för honom.

Hur är han som spelare?

– Han har spelat som nummer tio. Den rollen har vi inte i GIF, men han kan spela på en kant och han kan lära sig att spela i ett 4-4-2 precis som jag gjorde när jag kom. Han är bra med bollen, kreativ och kämpar. Han hatar att förlora.

GIF:s sportchef Urban Hagblom har valt att ligga lågt i snacket om Sigurdsson.

– Vi följer de flesta spelarna på vår potentiela marknad. Alltså följer vi den isländska marknaden och framför allt den nordiska, som vi har bra koll på. Men det betyder inte alltid att vi lyckas, sa han till Sporten tidigare i veckan.

Läs också: Hagblom tystlåten – väljer inte att kommentera den jagade islänningen