Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rusning till utförsäljning efter branden

Hundratals personer stod utanför butiken innan utförsäljningen började under torsdagen. Det var efter branden som man nu säljer ut varorna för halva priset.

Personalen hade jobbat i två dagar för att flytta de varor som inte var rökskadade för att kunna sälja det sista innan saneringen, som påbörjas lördag kväll.

Butiken drabbades av en stor brand i slutet av maj som gjorde att butiken fick stänga. Skador för miljoner uppstod men ingen skadades. Branden tros ha startats i en av kyldiskarna. Butiksägare Göran Grundström hoppas nu på att kunna öppna butiken igen till midsommar men säljer nu det som finns kvar för att kunna påbörja saneringen av hela butiken. Utförsäljningen började klockan tolv under torsdagen och utanför stod hundratals personer som ville handla.

– Det är roligt att folk kan få chans att handla billigt, även om det tragiska ligger bakom, säger han.

Göran Grundström tror att det kommer 4000 kunder till affären och att sortimentet kommer minska under dagen.

– De dyra sakerna går först, säger han.

Gina Björk står längst fram i kön utanför butiken. Hon har bott i Kvissleby i tre år och brukar handla i butiken, men har behövt ta sig in till stan för att handla efter att butiken började brinna.

– Jag har stått här sedan halv elva, jag trodde det skulle vara fler här när vi kom, säger Gina Björk.

De anställda har handskar på sig på grund av det sot som finns på varorna. Butiksägare Göran Grundström springer runt i butiken och har en dialog med både anställda och kunder.

– Vi gillar ju folk och rörelse, man får glömma det tragiska och kämpa på. Det känns nästan som en katastrofal nyöppning, säger Göran Grundström, butiksägare.

Flera kunder går runt med kundvagnar inne i butiken som är fulla med varor. En av dem är Lilian Englund, som satsar på att handla saker som går åt snabbt hemma.

– Jag hade väntat mig att det skulle vara mycket folk här, alla vill ha en chans att handla billigt, säger hon.