Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rut & Circles butiker ska stängas – men In Moode byter ägare

Om två veckor stängs Rut & Circles klädbutik i Birsta City.
Tio av kedjans elva butiker ska slå igen.

– Orsaken är att vi sålt våra immateriella rättigheter till ett e-handelsföretag. Eftersom vi då inte har några varumärken kvar så kommer vi att avveckla våra bolag, säger Caroline Hjelte, styrelseordförande i det bolag som drev butikerna.

Det innebär att alla butiker utom den i Göteborg, som den nya ägaren vill behålla, därför ska stängas.

– Vi har haft utförsäljning sedan slutet av november, berättar Maria Lycke som arbetat i butiken sedan starten för sex år sedan och varit butikschef sedan i april i år.

Utförsäljningen kommer dessutom mitt i julhandeln.

– Det är rätt ruschigt här nu, det är knappt att man hinner äta lunch.

Hon tycker att lokalen och läget är så bra att hon inte tror att det blir svårt för Birsta City att hitta en ny hyresgäst.

Ytterligare två anställda och en som jobbar extra berörs av att butiken ska stänga.

– Själv vet jag inte vad jag ska göra efter nyår, men det torde väl dyka upp något, säger Maria Lycke.

Butiken In Moode i In-gallerian har också utförsäljning. Men det beror på att Annelie Riippa och Marielle Blomqvist efter tre år säljer den till den nya innehavaren Janina Öhrberg.

– Jag ska flytta till Stockholm och börja jobba på NK:s avdelning för klockor och smycken efter nyår, vilket känns himla kul, förklarar Annelie Riippa.

Butiken kommer därför att vara stängd ett par månader innan Janina Öhrberg öppnar igen i mars, lagom till vårkollektionen.

– Jag har jobbat 35 år i restaurangbranschen, men kan inte jobba kvar på grund av min rygg. Men kläder har alltid varit min passion, så det här ska bli spännande. Och lite skrämmande också, tycker Janina Öhrberg och skrattar.