Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinerad anfallare i samtal med Selånger

Han spelar Elitseriekval med Falu BS, gjorde 19 mål i Allsvenskan den gångna säsongen och har ett förflutet i högsta serien.
Nu flyttar Joakim Hedberg till Sundsvall – och öppnar för spel med Selånger.
– Det är absolut ett alternativ, säger han.

31-årige Joakim Hedberg är fostrad i Bollnäs GIF där han spelade elitseriebandy, men har även spelat för Göteborgslaget Gais och Frillesås.

Nu tillhör han Falu BS och på tisdagskvällen spelar laget den sista matchen i kvalet mot Elitserien.

Redan inför matchen står det klart att Falulaget slutar sist i gruppen, men med sju mål på fem matcher tillhör skarpskytten Hedberg toppskiktet av skytteligan.

Samtidigt som bandysäsongen tar slut har anfallaren bestämt sig för att flytta – till Sundsvall.

– Jag har träffat en tjej därifrån som har en dotter på tre år, så det blir jag som får röra på mig, berättar han.

Ambitionen är att fortsätta bandykarriären från Sundsvall nästa säsong, och planen är att skriva på för en klubb i närområdet.

– Jag är borta en del i jobbet så någon lång pendling blir det inte, men en viss pendling kan jag väl tänka mig. Det är ett par klubbar som har hört av sig, säger Hedberg, som tidigt i karriären representerade flera svenska ungdomslandslag.

En av klubbarna som hört sig för är Selånger.

– Det är absolut ett alternativ. Vi har inte träffats än, men vi har pratat över telefon, säger Hedberg.

Att ta steget ned till division I är inget som avskräcker den rutinerade anfallaren.

– Jag är 31 år och jag vill spela bandy för att det är roligt. Sedan har jag varit ned i division I med Falu BS och det kan vara en sporre att vara med och försöka hjälpa ett lag uppåt, säger han.