Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinerade Sundsvallsduon nyckelspelare när Sverige jagar VM-guld: "Kanske är det sista guldet"

Isabell Krantz har 86 landskamper – Emelie Wibron 77.
Duon från Sundsvall är två av de mest rutinerade spelarna i den svenska landslagstruppen som jagar ett nytt VM-guld.
– Det är ändå en ny resa inför varje VM, säger Wibron till innebandy.se.

Lagkaptenen och världsstjärnan Anna Wijk har 81 landskamper. De övriga två bland topp-tre i landslaget när det gäller landskamper för Sverige i innebandy är just Krantz och Wibron från Sundsvall.

Emelie Wibron, nu i IKSU från Umeå, har tre VM-guld sedan tidigare och Krantz hela fem.

Nu är de ute efter ett nytt under världsmästerskapet i Bratislava som börjar på fredagen. Sverige premiärspelar mot Tyskland.

- Det är ändå en ny resa inför varje VM. Det är klart att jag har erfarenhet med mig sedan tidigare, men det är ändå ett helt nytt mästerskap och nya matcher som ska vinnas och ett nytt lag. Så det är en ny grej varje gång, säger Wibron till innebandy.se.

Nio spelare i Sveriges trupp är VM-debutanter och snittåldern ligger kring 24 år.

- Det är kanske lite flera debutanter än tidigare. Men alla som är här har spelat stora matcher i sina klubblag tidigare. Så det känns som att vi är ganska rutinerade ändå, fastän alla inte har spelat VM, säger Wibron.

Isabell Krantz, som representerar Göteborgslaget Pixbo, debuterade i landslaget som 17-åring och var med i VM första gången 2007.

- Jag skulle lära och ta in mycket. Jag kanske inte skulle få så mycket speltid. Men jag kommer ihåg att i det första bytet för mig, mot Singapore, gjorde jag faktiskt mål, säger hon till förbundets hemsida.

Det blev guld gången och Sverige är nu uppe i fem raka VM-titlar. Krantz var med 2007, 2009, 2011 och 2013.

2015 togs hon inte ut i truppen, men nu är hon tillbaka som den mest rutinerade spelaren och ute efter ett nytt guld.

- Det hade varit riktigt roligt. Jag vet inte hur länge till jag kommer att fortsätta heller, så det här kanske är det sista guldet. Självklart vill jag ha hem det, säger hon till innebandy.se.

VM spelas i slovakiska Bratislava 1-9 december.

Förbundskapten Andreas Lundmark om Krantz och Wibron:

"Isabell har varit med otroligt länge i landslaget, men vill fortfarande bli bättre hela tiden. Hon är oerhört svårstoppad. Trygg med boll och bra i powerplay".
"Emelie har varit med en evighet, men är fortfarande ung. Hon är oerhört jobbig att möta och väldigt målfarlig. Hon är användbar på flera positioner och en av våra viktigaste spelare".