Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinerna var det viktiga när hustrun låg för döden – med privata aktörer kan vi ställa krav

"Förbjud vinster i välfärden!" ropar den som av okunnighet eller oförstånd gjort en dålig upphandling och sålt varan för billigt.

Välfärden har blivit en ofärd eller avfärd där organisationen och dess ledning är det primära. Under hela arbetslivet och pensionen betalar vi skatt till de sociala kostnaderna.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

När min fru låg för döden och hemsyster svarade på en bön om hjälp mot hennes smärtor, att hon inte kunde göra något utan en läkares krav. När hon var död kom hon och förklarade att de hade den rutinen. Rutinerna var det viktiga. Hemtjänsten skulle städa. De kom sällan men skickade alltid räkningar. Den sista var på över 400 kronor för 45 minuters städning. Dessutom betalar jag dem på skattsedeln också. En privat gjorde en bra städning för 250 kronor. En chefsperson hade en insändare om att de nu gått över till Skönsmomodellen, och därmed var alla problem lösta. Men hur framkom inte.

Med privata aktörer kan samhället ställa krav. Det är utsiktslöst för den enskilde att ställa krav när samhället är aktör.

Ingvar

Läs även:

Regionen är beroende av de privata aktörerna

Debatten om vinster i välfärden kan leda till fler jobb

Samma peng för samma diagnoser – oavsett privat eller offentlig aktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel