Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryckte in när full vän avvisades från restaurang – blev själv gripna medan mannen flydde

En gäst på en restaurang var så pass berusad att en ordningsvakt tvingades avvisa honom. Men när mannen skulle omhändertas fritogs han av sina kamrater.
Mannen lyckades fly – men i stället omhändertogs hans tre kamrater misstänkta för brott.

Under fredagskvällen larmades polis till en restaurang i centrala Sundsvall. En gäst hade då så pass hög berusningsgrad att ordningsvakten avvisade honom från restaurangen – ett beslut som varken han eller hans vänner uppskattade.

– De tyckte inte att det var en bra idé så vännerna hoppade på ordningsvakterna när de försökte omhänderta mannen. De började bråka och slåss, sedan lyckades de frita den fulla mannen som sedan sprang därifrån, säger Kenneth Magnusson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

De tre vännerna blev i sin tur omhändertagna av ordningsvakterna och senare polisen.

– Då hade de knuffat och dragit i vakterna och slagit vakterna i ansikte och kroppen, säger Kenneth Magnusson.

Kamraterna, alla i 20-25-årsåldern, omhändertogs av polis och fick sedan sova ruset av sig på polisstationen. De är nu misstänkta för hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och främjande av flykt.

Männen släpptes efter förhör, men misstanken om brott kvarstår.