Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryktet: SM-guldhjälten har inte spelat på ett år - vill bara spela för Öqvist

Efter två SM-guld under Peter Öqvist går nu ryktet om att Liam Rush, den numera klubblösa forwarden, öppnar för att återkomma till elitbasketen. Och då vill han spela med Öqvist igen.

Förra säsongen tvingades australiensk-irländske Liam Rush att avsluta säsongen i Uppsala på grund av skador. Men nu verkar han känna sig redo för att spela igen, det skriver NSD's Basketbloggen.

"Jag pratade lite som hastigast med honom under gårdagen. Då öppnade Liam Rush (som har både australiensiskt och irländskt pass) faktiskt för att spela elitbasket igen - med ett krav: Det ska vara för Peter Öqvist.", skriver Max Wiik.

Rush har varit borta från elitbasketen i ett år men har kapaciteten att både sätta bollen i korg och med sina meriter är han säkert ett intressant kort för BC Luleå, där den tidigare Sundsvallscoachen nu huserar, enligt Basketbloggen.

Rush lämnade Dragons och flyttade hem till Australien 2011 där han skrev på ett treårskontrakt med Melbourne Tigers, efter att ha blivit sexa bland poänggörarna i Basketligan. Den säsongen snittade han 18,3 poäng på 48 matcher och var poängkung i Dragons. Senast kommer han från Uppsala.

.......

Om ni inte kommer ihåg Rush, så kommer lite fakta om honom här:

Position: Forward

Född: 20 januari 1982

Nationalitet: Australien/Irland

Vikt: 98 kilo

Längd: 202 centimeter

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey och övrig sport. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.