Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rylander Bil utökar – köper grannen Åström Fritid

På några år har Rylander Bil i Nacksta vuxit till en verksamhet som omsätter 300 miljoner kronor.
Nu köper man dessutom Åströms Fritid, som säljer husbilar och husvagnar.
Och dit flyttar man också sina begagnade bilar.

– Genom att köpa den fastigheten får vi en stor tomt. Dessutom vill märkena Adria och Kabe gärna vara kvar i stan och de vill gärna ha med oss i det samarbetet, säger vd Lennart Rylander.

Peder Åström, 64 år, har redan tidigare deklarerat att han och hustrun Lilian vill avveckla. De senaste åren har omsättningen stigit kraftigt och nådde i fjol 90 miljoner kronor.

Nu har han fått rätt köpare, tycker han.

– Jag jobbade för Lennart en gång i tiden så vi känner varandra. Dessutom kommer han att ta över personalen, så både medarbetare och kunder hamnar i goda händer, säger Peder Åström.

Inför övertagandet den 1 april kommer Rylander också att anställa 1–2 säljare till.

När Rylander Bil tar över kommer dagens fem märken att minskas till tre. Förutom Adria och Kabe kommer Rylander att ta in det engelska husbilsmärket Swift.

Dessutom kommer alla begagnade personbilar utom Mercedes att flyttas över dit.

Med på köpet följer också Hotell Åström, med 14–15 bäddar.

– Ja, man blir hotellägare, säger Lennart Rylander och ler.

Även i anläggningen på Bergsgatan 120 kommer det att hända saker. Rylander Bil har tecknat ett nytt långt hyreskontrakt med fastighetsägaren och satsar vidare.

– Ja, vi ska tack vare ett samarbete med Hedin Bil bredda utbudet av transportfordon genom att ta in de amerikanska märkena Dodge, Chevrolet och Ford, berättar Lennart Rylander.

Peder och Lilian Åström ska å sin sida ägna mer tid i Costa del Sol, i fjällstugan i Storhogna och i sommarstugan i Stöde.

Men fullblodspensionärer blir de inte.

– Nej, jag har börjat sälja lite fastigheter i Spanien, säger Peder Åström.