Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysaravslutning för Timrå IK efter derbyförlusten – här är punkterna som talar för play off

Trots derbyförlusten behöll Timrå IK den sista play off-platsen i tabellen.
Nu väntar en rysaravslutning.
Sex lag slåss om de sista platserna.
– Vi har allt i egna händer, säger Timråtränaren Roger Forsberg.

Annons

TV: Timråbacken om smällen som gav Sundsvallsstjärnan matchstraff: "Träffade pungen"

Två matcher återstår av Hockeyallsvenskans grundserie.

För några lag slutar säsongen redan på söndag – men sex lag slåss just nu för att få spela vidare.

Ett av dem är Timrå IK.

Ett annat är Mora.

På fredagen möts föreningarna i en nyckelmatch i kampen om de två sista play off-platserna.

Bakom jagar Björklöven, Pantern, Västerås och Vita Hästen och det är otroligt jämnt kring strecket (se faktaruta).

– Det blir en spännande avslutning. Även om vi hade vunnit derbyt mot Sundsvall så hade vi varit tvungna att vinna minst en match till så det ska vi se till att göra, säger Roger Forsberg och fortsätter:

– Vi spelar om något jävulskt positivt, en plats i play off och matchen mot Mora är viktig i det racet. En poäng eller fler i morgon och vi är med in i den sista omgången. Vi har det faktiskt i egna händer.

TV: Timrå IK:s nye marknadschef om försäljningen av arenanamnet

Här är tre punkter som Timråtränaren lyfter fram som nycklarna som talar för att Timrå IK faktiskt kommer att lyckas ta en plats i play off när tabellen summeras på söndagen:

x Försvarsspelet

– Vi under en längre tid spelat ett spel som odlat framgång, ett bra försvarsspel. Backarna har varit bra på att få stopp i spelet, vi är bra på att vinna andrapuckar och vi har alltid bra med folk med oss när vi jobbar hemåt. Vi har också blivit bättre på att sortera in motståndarna i den egna zonen.

x Målvaktsspelet

– Den här punkten tillsammans med försvarsspelet är det som kommer att bli absolut avgörande. Tittar man i tabellen så är vi ett av lagen som släppt in minst mål i serien. Vi har inte bestämt vem som kommer att stå mot Mora ännu. Vi har två målvakter som är fantastiskt duktiga. Mattson har spelat strålande och stabilt och Adam har gjort det bra när han har kommit in.

x Mentala styrkan.

– Vi är jävligt fokuserade och mentalt starka och stålsätter oss och vi kommer att göra det som krävs för att vinna.

Du ser det som en styrka trots att ni inte lyckas prestera som ni vill i derbymatcherna till exempel?

– Jag tycker att vi visar det mot tabelltrean Oskarshamn borta, när vi möter tabelltvåan Tingsryd och serieledaren AIK hemma. Då går vi ut och vinner. Sedan kommer det en match och kanske en reaktion mot Sundsvall, vi är störda av derbymatcherna på något sätt och har inte gjort det bra, men annars har vi visat styrka, säger Roger Forsberg.

Timråtränaren är förhoppningsfull, förstås.

Han tillägger:

– Det skulle vara kul om det kommer mycket folk och stöttar oss i morgon, även om vi säkert gjorde några besvikna efter derbyt. Shit happens och man får inte glömma det som vi har gjort bra den senaste tiden.

TV: Fick chansen efter sena återbudet – storspelade när Sundsvall vann heta derbyt