Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryska åkarna stängs av från världscupen

Internationella skidförbundet (Fis) stänger av sex ryska åkare tills vidare. De befinner sig nu på plats i Lillehammer där världscupen åks i helgen, men får alltså inte delta.

Den systematiska dopingen under OS i Sotji 2014 gjorde att IOK stängde av sex ryska åkare. Nu gör Fis samma sak. Alexander Legkov, Jevgenij Belov, Julia Ivanova, Jevgenia Sjapovalova, Maxim Vylegzhanin och Alexej Petukhov får därmed inte tävla i världscupen tills vidare.

– Det har varit mycket frågor och funderingar. Det är skönt att beslutet kommer nu och att de stängs av i väntan på utredningen, att de inte får tävla. Det går i linje med IOKs beslut, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

– Man stänger ju inte enbart av någon över OS. Det är ju vad alla reagerat över tidigare Så nej, jag är inte jätteöverraskad att det blir avstängda från allt annat också, säger Calle Halfvarsson till Sportexpressen.