Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryska skidtränaren självsäker – tror på OS-start efter dopningsskandalen: "1000 procent klart"

Ännu har inte ett officiellt beslut tagits om Ryssland kommer tillåtas tävla i vinter-OS 2018.
Men deras längdtränare är självsäker.
– För mig är det 1000 procent klart att om det inte kommer fram något nytt till den första november, då måste den här affären vara över, säger Markus Cramer till DN.

Alexander Legkov får tävla igen i november. Frågan är bara om han får tävla i OS. Ryska friidrottare har ju stängts av från bland annat OS i Rio efter rapporter om utbredd statsstödd dopning.

Chefen för den ryska antidopningsbyrån, Grigorij Rodjenkov, har också uppgett att dopningsprover smugglats ut genom hål i väggen och bytts ut nattetid under OS i Sotji 2014.

Längdlandslaget väntar på ett besked.

– Det är väldigt jobbigt att inte veta vad som kommer att hända. Men är jag är säker på att det blir ett bra beslut för åkarna så att de kan tävla i OS. Som det är nu är det en väldigt besvärlig situation, säger längdtränaren Markus Cramer till DN.

I sitt stall har han bland andra den nu avstängde Alexander Legkov, som i november får tävla igen efter att ha avtjänat sitt straff. Han tror att Ryssland kommer komma till start i OS.

– Det som är klart är att tre killar i min grupp är avstängda utan att det är bevisat att de har lämnat något positivt test, säger Cramer.

– Om man läser McLaren-rapporten så är det mer än 1.200 sidor och en rad oklarheter. Det är därför det är så svårt att komma fram till beslut för IOK och Cas. Men för mig är det 1000 procent klart att om det inte kommer fram något nytt till den första november, då måste den här affären vara över. Men jag är ingen domare eller advokat, jag är en tränare.