Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryssland besegrade Damkronorna

De svenska Damkronorna förlorade med 1–4 mot Ryssland i kvartsfinalen i VM-turneringen i Kanada.
– Vi fick jobba i uppförsbacke hela tiden, men jag tycker ändå att vi gjorde en fullt godkänd match, säger förbundskaptenen Leif Boork till TT.

Annons

Läs också: Viktig seger för Damkronorna – Boork: "Allt talar för att vi nu är direktkvalificerade för OS"

Efter att ha vunnit alla gruppmatcher fick Sverige se sig besegrat i kvartsfinalen. Matchen mot Ryssland slutade 1–4 (1–2, 0–1, 0–1).

Ryssland inledde målskyttet 3.40 in i den första perioden. Sveriges Johanna Olofsson kvitterade sedan i powerplay drygt två minuter senare, assisterad av Olivia Carlsson.

Ryskorna tog ledningen igen innan periodvilan och satte 3–1 i den andra perioden.

– Vi hade många utvisningar i den andra perioden som vi klarar riktigt bra. Men det gör ju att det blir lite lidande på offensiven, säger Boork.

Slutresultatet fastställdes i tom kasse i matchens slutminut.

– Vi hade väl hoppats att ta klivet förbi kvartsfinalen. Men jag tycker att det har gått bra, vi hade två målsättningar, dels att vinna gruppen, vilket vi gjorde och dels att ordna OS-platsen vilket vi också gjorde, säger Boork.

Tack vare avancemanget till kvartsfinal kommer Sverige att klättra upp till topp fem på världsrankningen, vilket också ger en direktplats till OS i Pyeongchang i Sydkorea 2018.

– Jag tycker att vi har spelat en turnering som nog är den bästa, under min tid i alla fall, när det gäller internationella mästerskap. Sedan är den ju inte klar än.

I spel om femteplatsen möter Sverige det förlorande laget i kvartsfinalen mellan Finland och Tjeckien.

Läs också: Damkronorna gruppsegrare efter tre raka segrar i ishockey-VM – nu väntar Ryssland i kvartsfinalen