Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S) behåller taktpinnen

Annons

Maria Wetterstrand är oppositionens mest populäre politiker. Förtroendet för henne är generellt högt, men få vill ha henne som statsminister. Det är en av slutsatserna i en opinionsmätning som Synovate gjort för Dagens Nyheter.

De som föredrar oppositionen vill se Mona Sahlin som statsminister, trots att de uttrycker ett lägre förtroende för henne. Och vi skall inte för en sekund tro något annat än att Sahlin kommer att vara den enda kandidaten till jobbet om det blir ett maktskifte efter höstens val.

Redan att Socialdemokraterna går till val på att bilda en koalitionsregering är epokgörande. Att partiet skulle gå så långt att de skulle sätta sig i en regering där de inte håller i taktpinnen får ses som uteslutet. Dessutom (S) fortfarande ungefär tre gånger så högt stöd i opinionsmätningarna.

Sahlin mot Fredrik Reinfeldt är den enda verkliga personduellen. Fortfarande röstar de flesta dock på partier och inte personer.