Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S) i Sundsvall ställer sig bakom Timrås motion om stängning av akutsjukhus

I måndags ställde sig Timrå arbetarekommun bakom en motion till partiets distriktskongress om att akutsjukhusen i Sollefteå och Örnsköldsvik ska bli närsjukhus.
Nu går även Sundsvalls arbetarekommun på samma linje.

I motionen kräver de även att Sundsvalls sjukhus ska ha ansvaret för specialist- och akutvården i länet.

Roger Johansson är Sundsvalls arbetarekommuns ordförande.

– Från Sollefteå ligger en motion att allt ska fortsätta som det är nu. Men det skulle innebära att den skattehöjning som nu genomförts inte alls räcker till. Min bedömning är att då krävs en krona till i skattehöjning för att återställa kapitalet och på sikt få balans.

Så Sundsvalls arbetarekommun ställer sig bakom Timrås motion. I mitten av april har partiet distriktskongress.

– Nu har landstingsrådet Erik Lövgren sagt att ett första förslag om förändringarna presenteras i februari. Så motionerna kan vara överspelade då, jag hoppas att vi inte kommer till en votering på kongressen.

Men om inte något beslut är fattat och kongressen måste ta tag i motionerna så är Roger Johansson övertygad om att Timrås linje kommer att bli det vinnande förslaget.

– Det finns socialdemokrater i Ångermanland också som tycker att kvalitet i vården måste gå före arbetsmarknadspolitiskt tänkande.