Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S, MP: Landstingets egen personal ska få en bättre vardag

S och MP har de senaste åren investerat medvetet för en bättre arbetsmiljö, med förbättrade möjligheter till återhämtning och ett stärkt ledarskap. Vi vet att personalen i vården gör allt för patienterna varje dag, men många har upplevt brister i sin arbetsmiljö, främst arbetstiderna. Det vill vi förändra.

Vi har de senaste åren investerat mer än 60 miljoner i nya scheman med fler lediga helger och mer tid för återhämtning. Vi har glesare helgtjänstgöring och en högre grundbemanning inom dygnet runt-verksamheterna. Det handlar också om tydligare uppdragsväxling mellan yrkesgrupper och bättre möjligheter till löneutveckling med kompetenstrappor. Kompetenstrapporna är en investering på ytterligare cirka 30 miljoner.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

För den högre grundbemanningen har vi anställt fler än 125 nya medarbetare i landstinget, varav nästan hälften är undersköterskor i den patientnära vården. Det gör skillnad för medarbetare och patienter.

Vi investerar miljoner i ledarskaps- och chefsutveckling. Landstinget har fler än 300 enhetschefer i hela länet. Vi tror på det lokala ledarskapet, det är de närmast medarbetarna som gör skillnad. Därför investerar vi i deras fortbildning och förutsättningar.

En högre andel egen personal som trivs och utvecklas med jobbet, leder till färre stafetter, högre patientsäkerhet, bättre arbetsmiljö och fler nöjda invånare. Det innebär också bättre planeringsförutsättningar och en stabilare ekonomi.

Vi kommer att fortsätta utveckla personalpolitiken. Vi vill:

■ Utöka uppdragsväxlingen mellan olika yrken och anställa fler administratörer, för att avlasta sjukvårdsutbildad personal.

■ Anställa fler sjuksköterskor.

■ Utvärdera och utöka olika arbetstidsmodeller.

■ Utvärdera länsklinikorganisationen och säkerställa goda förutsättningar för det lokala ledarskapet.

■ Utvärdera och utveckla kompetenstrappan för sjuksköterskor.

■ Erbjuda fler sjuksköterskor betald specialistutbildning med lön på arbetstid.

Allt detta står som vanligt mot högerpolitikens skattesänkarrace. Moderaterna och Sverigedemokraterna föreslår tillsammans med övriga på högerflanken omfattande nationella skattesänkningar. Det här kommer att kräva nedskärningar i välfärden om plus och minus ska gå ihop i de offentliga finanserna. Det riskerar att slå hårt mot Västernorrland.

Ska vi kunna fortsätta investera i en bättre vård, med högre tillgänglighet och bättre personalpolitik, krävs att vi vågar vara överens om det och finansiera det tillsammans. Därför kommer M och SD aldrig kunna vara partier för sjukvården. De prioriterar alltid skattesänkningar framför en god kvalitet i sjukvården. Detta tillsammans med att de vill låta marknadskrafterna och vinsterna styra verksamheten.

Vi vill hitta gemensamma lösningar, som finansieras tillsammans och erbjuds alla lika utifrån behov.

Vi skapar förutsättningar för vården att bli bättre och möta de behov som finns i dag och imorgon. Vi investerar i vården och vårdpersonalen. Det vill vi fortsätta göra.

Erik Lövgren (S)

Ewa Back (S)

Jan-Olov Häggström (S)

Eva Andersson (MP)

Hans Backlund (S)

Ninni Smedberg (MP)

Andreas Sjölander (S)

Anna-Karin Sjölund (S)

Läs även:

Sluta vilseled om vinster i välfärden, Löfven

Elin Nilsson: Jag skäms över mitt län – varför tolererar vi snedstegen från vänster?

S, V och C: Våra äldre förtjänar en trygg ålderdom – nu stärks bemanningen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel