Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-politiker i Timrå hoppar av samtliga uppdrag

Det nya jobbet gör att hon får för lite tid över till politiken. Det är också anledningen till att Margaretha Sandström (S) avsäger sig samtliga politiska uppdrag.

Sedan 2011 har Margaretha Sandström varit politiskt aktiv inom Socialdemokraterna i Timrå kommun. Tidigare var hon politikst aktiv i Bergeforsens S-förening. På senare tid har uppdragen har blivit fler och fler men nu har Margaretha valt att sluta helt med politiken.

– Det har varit ett svårt beslut men det går inte att kombinera mitt jobb som områdeschef med politiken, säger Margaretha Sandström.

Läs mer: Ytterligare avhopp från (S) i Timrå kommun

Hon menar att det som politiker är viktigt att kunna delta i alla möten för att få en inblick i det som händer. Det har hon inte möjlighet till med sin nuvarande anställning som områdeschef på Hagalids äldreboende.

– Man ska inte ta en plats som ordinarie i politiken om man varken har tid eller möjlighet att gå på mötena. Då får man tänka om helt enkelt och lämna sin plats till någon som har mer tid att hålla sig uppdaterad, säger Margaretha Sandström.

Läs också: S-politiker hoppar av efter partiets bråk med 90-åring

Sandström hoppar av sina uppdrag som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige, barn- och utbildningsnämnden samt kyrkofullmäktige. Dessutom lämnar hon sina uppdrag som ersättare i valnämnden och som ledamot i miljö- och folkhälsoberedningen.

Samtliga uppdrag lämnar Margaretha Sandström från och med den första augusti i år.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.