Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S presenterar de första namnen till landstinget inför regionvalet: "Två personer som kompletterar varandra"

Socialdemokraterna föreslår att Glenn Nordlund och Sara Nylund blir deras främsta namn till regionvalet 2018.

Under måndagskvällen har Socialdemokraterna presenterat vilka valberedningen föreslår bli de främsta namnen i kommande års regionval. Det är Glenn Nordlund, nuvarande kommunstyrelseordförande i Örnsköldsvik, och Sara Nylund, som är ordförande i Samhällsnämnden i Härnösand.

- En enig valberedningen väljer att redan nu presentera sina två förslag på personer att leda landstinget/regionen efter valet 2018. Glenn Nordlund och Sara Nylund är två erfarna socialdemokratiska politiker som är trygga, framtidsinriktade och har stor trovärdighet i hela vårt län. De är två personer som kompletterar varandra på ett bra sätt. Valberedningen tror att det är bra för både länet och partiet att vi lämnar vårt förslag redan nu, säger Eva Sonidsson, ordförande för Socialdemokraterna i Västernorrlands valberedning i ett pressmeddelande.

Ledare: Susanne Sjöstedt (S): Ångermanland toppar sossarnas landstingslista

I mars fastställs listorna på Socialdemokraterna i Västernorrlands distriktskongress.

Ledare: Tomas Izaias Englund: Det är dags för Glenn Norlund (S) att städa upp i landstingspolitiken

- Det känns roligt att föreslås som ett av de två första namn till regionen inför valet 2018. Efter många år i kommunpolitiken så vet jag att en välfungerande region/landsting har stor betydelse för länets kommuner. Hälso- och sjukvården har en direkt påverkan på människors vardag. En vardag som jag vill bidra till att förbättra. Därför tackade jag ja, när valberedningen ställde frågan om jag var intresserad, säger Sara Nylund i pressmeddelandet.

- Jag känner mig ödmjuk inför utmaningen men också trygg i de erfarenheter jag har med mig från Örnsköldsvik och i arbetet med länsfrågor bland annat som kommunförbundetsordförande. Samtidigt är det självklart mycket spännande att få vara valberedningens förslag som första namn till regionen. Det är många viktiga frågor vi har att möta jobben, transporterna och hälso- och sjukvården, säger Glenn Nordlund i pressmeddelandet.