Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S + V i Timrå om valet av oppositionsråd: Vi vill inte ge SD ökat inflytande – och det ber vi inte om ursäkt för

I måndags kväll (26/11) höll Timrå kommunfullmäktige sitt sista möte för denna mandatperiod. På det valdes alla de som ska sitta i kommunens olika styrelser och nämnder den kommande mandatperioden. Två av dessa val gällde valet av oppositionsråd och valet av ordförande för revisionen.

Enligt hävd och tradition brukar inte vi socialdemokrater och vänsterpartister i Timrå lägga oss i dessa val. Men i måndags frångick vi denna princip. Skälet var enkelt: Vi kunde omöjligt försonas med tanken att vår eventuella passivitet skulle innebära ett ökat inflytande för Sverigedemokraterna.

I praktiken handlade det om att hindra samverkanspartierna Sverigedemokraterna, Timråpartiet och Liberalerna från att få någon av ovan nämnda poster.

Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Det är ett antidemokratiskt, ultranationalistiskt och rasistiskt parti.

För oss socialdemokrater och vänsterpartister är det en plikt att inom det ramverk som kallas demokrati, göra det vi kan för att hindra dem från att få politiskt inflytande på kommunal, regional och nationell nivå. Därför deltog vi aktivt i dessa val. För det tänker inte vi be om ursäkt och vi känner absolut ingen skam, tvärtom!

Däremot, borde Timråpartiet och Liberalerna i Timrå känna skam för att de genom sin samverkan med Sverigedemokraterna ger dem ökat politiskt inflytande.

Stefan Dalin (S), 1:e vice ordförande för kommunstyrelsen i Timrå

Lars-Erik Byström (S), ordförande för Timrå socialdemokratiska arbetarekommun

Gunnar Grönberg (S), gruppledare för Socialdemokraterna i Timrå kommunfullmäktige

Heidi Jakobsen (V), ordförande för Vänsterpartiet i Timrå

Maritza Villanueva Contreras (V), gruppledare för Vänsterpartiet i Timrå kommunfullmäktige

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också: Liberalerna i Timrå: Önskade byte av oppositionsråd – men vi har inget samarbete med SD

Läs också: Timråpartiet: Vi erkänner inte Tony Andersson (M) som oppositionsråd – praxis är bruten och Pandoras ask öppnad

Läs också: [+] Klart med oppositionsråd i Timrå: "Vi ber inte om ursäkt och känner absolut ingen skam"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel