Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S, V och C: Våra äldre förtjänar en trygg ålderdom – nu stärks bemanningen

I den lokala regeringsförklaring som vi i majoriteten i Sundsvall presenterade för ungefär tre år sedan var satsningar på välfärden en bärande del. Vi vill att Sundsvall ska ha en stark, generell välfärd med hög kvalitet och som ges efter behov. Den målsättningen har vi arbetat med att genomföra under hela mandatperioden, samtidigt som vi har haft och har stora ekonomiska utmaningar inom socialnämndens verksamheter. När det nu finns ett större ekonomiskt utrymme så är det en självklarhet för oss att satsa ytterligare på äldreomsorgen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vi vill ge de äldre i vår kommun en trygg ålderdom. Då är en äldreomsorg av hög kvalitet en viktig del. Därför skjuter vi i den politiska majoriteten i Sundsvall till 30 miljoner kronor i en satsning på stärkt bemanning inom äldreomsorgen, med särskilt fokus på särskilda boenden (äldreboenden). Pengarna avsätts redan från och med 2018 och läggs sedan in i en generell ramförstärkning för socialnämnden från och med 2019.

Vårt syfte är att både höja kvaliteten för de äldre, men också att minska delade turer och garantera personalen heltid som norm. Resurserna ska komma dem till del som behöver det mest, och ska därför fördelas efter behov. Utöver detta vill vi stärka arbetet med att öka inflytandet för de som i dag har hemtjänst. Därför satsar vi dessutom två miljoner kronor under 2018 för att utveckla nya, frivilliga, tekniska lösningar som syftar till ökad självständighet för de äldre samt ge de äldre ett större inflytande över sina hemtjänsttimmar.

Vi är väldigt glada och stolta över att kunna presentera den här satsningen nu. Våra äldre som har haft en stor del i bygget av vår gemensamma välfärd förtjänar en trygg ålderdom. Vår fantastiska personal förtjänar att få fler kolleger att ta hjälp av. Vi fortsätter bygga Sundsvall för framtiden.

Malin Larsson (S), ordförande socialnämnden

Hans Forsberg (C), ledamot kommunstyrelsen

Niklas Evaldsson (V), vice ordförande personalnämnden

Läs även:

Orimlig arbetsbelastning i äldreomsorgen – lösningen på problemen är självklar

Min dementa hustrus kliande hårbotten blev en symbol för eländet i demensvården

Nära gråta av utmattning – inte konstigt att vårdpersonalen flyr

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel