Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Vinstdrivna skolor ökar segregationen – låt våra skattepengar i stället avsättas till att anställa fler vuxna

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Vår gemensamma välfärd är det viktigaste vi har. Varje gång vi har ekonomiskt utrymme satsar vi socialdemokrater på välfärden och det ska vi göra även fortsättningsvis. Men det är också viktigt att de pengar vi avsätter till välfärden också går till välfärden.

Vi socialdemokrater i Sundsvall vill arbeta för att minska skillnaderna mellan bostadsområden och mellan skolor. Vi vill att de skolor som har tuffast utmaningar ska ges extra stöd, både i form av pengar och personal.

Vi väljer fler vuxna i skolan. Moderaterna och Sverigedemokraterna väljer fortsatt vinstjakt. Det valet har Sundsvallsborna framför sig den 9 september. 

En framgångsrik skolgång avgörs i mötet mellan lärare och elever. Lärarnas arbetstid ska därför i så stor utsträckning som möjligt ägnas åt eleverna och deras undervisning. Vi vill se fler vuxna i skolan, exempelvis lärarassistenter och rastvärdar, för att minska lärarnas administrativa börda och kringuppgifter.

För att kunna göra det behövs resurser till svensk skola. Då kan inte våra skattemedel gå till privata vinster istället för till skolan. Vinstjakten hör inte hemma i svensk skola. Resurser avsatta för att möjliggöra elevernas kunskap ska gå till skolan och inte till privata vinstuttag.

När riksdagen den 7 juni med Moderaterna och Sverigedemokraterna i spetsen röstade nej till att införa ett vinsttak i välfärden tydliggjordes en av de stora skiljelinjerna inom svensk politik idag.

Vi väljer fler vuxna i skolan. Moderaterna och Sverigedemokraterna väljer fortsatt vinstjakt. Det valet har Sundsvallsborna framför sig den 9 september. 

Malin Larsson (S), Riksdagskandidat Västernorrland

João Pinheiro (S), Ordförande Barn och Utbildningsnämnden

Läs också:

FI: Elever ska inte behöva offra sitt välmående för bra betyg

Politikernas svek skickar ut ungdomar i utanförskap – bottenbetyg för Sundsvall på examensdagen

MUF: Betygssättningen är för godtycklig – det ska inte spela någon roll vem du är eller vilken lärare du har

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel