Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så är de första Mello-repetitionerna i Gavlerinken

Under torsdagen är pressen med vid de första repetitionerna i Gavlerinken. Molly och Dolly tippar vi till final.

Annons

På onsdagskvällen spelades samtliga sju bidrag i den fjärde deltävlingen i Gavlerinken i Gävle upp för första gången. Plats var Elite Grand Hotel och pressuppbådet fick möjlighet att höra låtarna två gånger. Men som bekant handlar resultatet om så mycket mer än själva låten. Det är först när numret görs på scen och det visuella framgår som det går att bli lite klokare på hur det kan tänkas gå.

Artisterna repade som startordningen. Först ut Eclipse med sin melodiösa hårdrock - även kallad AOR - adult oriented rock. De ser pigga ut på scen. Sångaren Erik Mårtensson visar energi i ett nummer som avslutas med explosioner. Detta kommer kännas som en frisk fläkt för de många hårdrockarna ute i Sverige. Eller åtminstone de som gillade refrängstarka pudlar som Europe och Bon Jovi på 80-talet. Placering fem av sju tippar vi.

Dolly Style var näst ut med sin "Rollercoaster". De sitter på sitt moln med blinkande skor i rosa, turkos och lila. Dansen innehåller en illustration av en berg- och dalbanetur. Låten är en riktig aerobichistoria, som har ett hårdare beat än deras tidigare tre låtar i kombination med en akustisk gitarr. Det är konstigt att tänka sig att deras debut var i fjol. Barnen kommer älska detta, men även fler vuxna tror vi. Konceptet Dolly Style är inarbetat och den där slingan som påminner lite om Aviciis "Waiting For Love borgar för en solklar finalplats.

Martin Stenmarcks "Du tar mig tillbaks" är för P4-publiken. En stillsam historia vars refräng minner om Percy Sledges "When A Man Loves A Woman". Troligen blir det en jumboplacering. Numret är less is more. Martin Stenmarck ensam och välklädd på scen i polotröja.

Linda Bengtzings "Killer Girl" kommer minst till andra chansen. Verserna har en ganska rå produktion för att vara schlager. Men refrängen klistrar sig direkt och är precis som vi minns Linda Bengtzings klassiker. Alltså - ingen renodlad schlager som Anna Books diskade bidrag - vilket Bengtzing kommer tjäna på.

Scenografin består av en trappa. Linda Bengtzing flankeras av sex manliga dansare. Kameraviklarna uppgår till sextio stycken.

Frans tävlar med soulpoplåten "If I Were Sorry". En ganska anonym sång där han inte sjunger ut. Påminner om radiopop à la Ed Sheeran, Jason Mraz eller Bruno Mars. Slås ut tippar vi. Energin var inte på topp under repetitionen. Efter första genomdraget kom någon vi gissar är en sångcoach eller så fram och en dispyt tyckts ha uppstått. Inte tillräckligt med energi? Frågan är hur det går på lördag - men kanske sätter han in en extra växel.

Panetoz "Håll om mig hårt" är skriven av bland andra före detta Gävlebon Karl-Ola Kjellholm. En sann sportlåt som gå varm på fotbollsarenor. Andra chansen. LED-skärmarna visar medlemmarna som superhjältar. Panetoz är klädda i vita kostymer och gör en sprindans i refrängen. Därefter springer de ut i publiken till den runda miniscenen och fortsätter där, sen snabbt tillbaka. Mest energi av alla nummer. Dessutom med en specialeffekt där två medlemmar hissas upp i taket.

Molly Sandén med sin "Youniverse" är given för final. En låt som befinner sig på flera nivåer: både ballad och samtidigt dansvänlig. Påminner mycket om Loreens "Eurphoria". Stark kandidat att bli Sveriges bidrag i Eurovision. Numret är spirituellt och innehåller ett vitt lakans-liknande schabrak som med hjälp av fläktar lyfter till vinden likt en ande.