Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så är känslorna i GIF-lägret efter det förnyade allsvenska kontraktet: "Otroligt stolt"

GIF Sundsvall är klart för spel i Allsvenskan 2017 – trots att det blev förlust hemma mot IFK Göteborg.
I Helsingborg såg nämligen Djurgården till att besegra mot kvalplacerade Helsingborg.
– Det känns känns skönt att det är klart, säger lagkaptenen och målvakten Tommy Naurin.

GIF Sundsvall fick se sig besegrat mot IFK Göteborg på Norrporten Arena. Men det var inte många ledsna miner efter matchen.

Tvärtom.

Längre söderut ordnade nämligen Djurgården så att det allsvenska kontraktet 2017 blev klart för GIF Sundsvall, när laget besegrade Helsingborg med 2–1.

Läs också: GIF Sundsvall klart för Allsvenskan 2017 – här är dramat minut för minut

– Det är lite snöpligt med förlust, men det gäller att se det viktiga. Vi spelar en match som är betydeleslös i efterhand resultatmässigt för vår del, eftersom vi hade ett så tydligt mål att hänga kvar efter det som hände under sommaren. Vi fick kanske göra en förändring i vår målsättning, utan att vi har pratat om det. Det viktigaste är att vi spelar allsvensk fotboll 2017 och nu blir det så, säger lagkaptenen Tommy Naurin som, tillsammans med flera lagkamrater, även passade på att fira kontraktet ute på planen med trogna patroner.

Kristinn Steindorsson, som dragits med skadebekymmer, kom in i matchens slutskede. Han säger att även om det känns bra – kommer han inte fira särskilt mycket i kväll.

– Det känns bra, men det är ingenting jag firar egentligen. Men det är skönt att det är klart så man slipper stressa och så, säger han.

Även tränaren Joel Cedergren hyllade sitt lag efter matchen och såg dem som vinnare ur två aspekter.

– Dels är vår prestation riktigt bra i dag och sen spelar vi i allsvenskan nästa år, säger han.

Läs också: GIF Sundsvall föll mot IFK Göteborg – så betygsätts spelarna

Så här beskriver han känslorna direkt efter att det stod klart att kontraktet var säkrat.

– Det kändes okej direkt efter, men nu känner jag mig mer och mer nöjd. Först blev det så starkt att vi förlorade matchen, för jag tycker att vi gör en av årets bästa prestationer både offensiva och deffensiva prestationer, säger han.

Efter den tunga hösten som laget har haft hyllar han laget och ger spelarna beröm för den kämpaglöd de har visat upp.

– Vi har haft en svår situation med mycket skador och det har varit svårt att få ihop det. Och killarna ska ha en otrolig cred för att de har kämpat. Det har inte varit något gnäll, eller annat inom gruppen, utan de har hållit ihop på ett fantastiskt sätt. Sedan har det långsamt vänt och jag är otroligt stolt och nöjd med killarna, säger Joel Cedergren.

Hur det allsvenska kontraktet ska firas är i skrivande stund lite oklart.

– Tommy Naurin kommer säkert komma på något riktigt bra, säger Joel Cedergren och ler.