Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så är läget i lagen inför det tredje derbyt: "Vi får inte låta känslorna ta över"

Hockeyallsvenskan, omgång 37.
Timrå IK–IF Sundsvall Hockey, Timrå Isstadion, 19.00

Annons

Läget i lagen

Timrå IK

Marcus Bohman (ljumske) är borta en längre tid. Johan Persson skadade knät i den förra matchen, han missar derbyt och riskerar en lång frånvaro. Anton Axelsson är fortfarande kvar i Timrå IK, utlånad från SHL-laget Frölunda.

Sundsvall Hockey

Målvakten Magnus Åkerlund saknas fortfarande på grund av sin knäskada, men han närmar sig en comeback. Mathias Karlsson är sjuk. Filip Ahl finns med i truppen, utlånad från HV71. Linköpingsforwarden Erik Brissle är också med fortfarande.

Tränarsnack

Timrå IK

"Det burkar vara speciella matcher, med speciella känslor. Vi tycker inte vi har tagit oss an uppgiften på rätt sätt vid tidigare derbyn. Det har blivit spretigt och frustrerat ibland. Vi behöver spela mer som ett lag och som att det är vilket lag som helst vi möter, vi får inte låta känslorna ta över. Vi kan varandra bra eftersom vi bor i samma stad, tittar på varandra mycket och har mötts flera gånger", säger Timråtränaren Roger Forsberg.

Sundsvall Hockey

"De som säger att inte tittar på tabellen, de ljuger. Men det handlar om att se varje dag som unik och jobba med detaljer och helheten med killarna och gruppen. Sedan får göra bokslut i vår hur ser ut. Jag hars ett Timrå IK en del och har stor respekt för vad de gör där. Det är ett bra lag och vi får se vad det blir för match. Vi ska se till att vara på plats och göra vårt så hårt vi kan så får vi se sedan", säger Leif Strömberg.

Notera att ...

... Sundsvall Hockey har vunnit de två tidigare mötena den här säsongen. Först med 2–1 i Timrå och sedan med 3–1 i Sundsvall Energi Arena.

... Sundsvall Hockey har inte vunnit sedan 11 december när laget vann mot Västerås efter straffar. Senast Timrå IK vann var mot Oskarhamn 15 december.

... Anton Wedin och Nicolai Bryhnisveen petades inför Timrå IK:s senaste match. Nu kan duon vara tillbaka i truppen, sade en hemlighetsfull Roger Forsberg på torsdagen.

... Sam Marklund är poängkung i Timrå med 18 (nio mål och nio assist). Christian Söderström är poängbäst i Sundsvall med 30 poäng (12+18).