Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir V75 nästa år – datumen spikade i Bergsåker

Nya V75-klasser, högre prispengar och Lördagsloppet blir till Stodivisionen. Det är några av nyheterna inför nästa års V75.

Annons

V75-kalendern inleds i Bergsåker lördagen den 6 januari. Utöver det är Bergsåker även värd för V75 den 25/2, 1/5, 25/8 och den 1/12.

Nytt för 2018 är att prispengarna höjs och att klassgränserna ändras.

– Prispengarna i V75-loppen höjs rejält på lördagar och vi ändrar samtidigt klassgränserna. De flesta hästar kommer ha mer pengar på kontot eftersom prispengarna höjs inom både V75 och i vardagstravet, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson i ett pressmeddelande.

En annan nyhet är att Lördagsloppet, som har körts under V75-dagarna, byter namn till Stodivisionen.

– Stodivisionen kommer ge ston en bra tävlingsmöjlighet varje lördag, året runt. Alltid utskrivet i samma klass. I praktiken blir det minst två stora stolopp på lördagarna, eftersom nästan alltid en eller två av de sju ordinarie V75-propositionerna är stolopp, till exempel Diamantstoet i lite högre klasser. Att förbättra förtjänstmöjligheterna för ston är ett av de viktigare målen inför 2018, säger Petter Johansson.