Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir vädret hela helgen – dag för dag

Moln, moln, moln – och kanske någon solglimt.
Påskvädret blir nog inget att hurra för i år.
Men det blir mestadels uppehåll – och torrt väglag.

Annons

Påsken brukar vara en intensiv trafikhelg.

Västernorrland ser ut att klara sig från den värsta halkan, precis som övriga delar av landet.

– Det ser ganska lugnt ut. Det blir plusgrader på dagarna så det ska inte vara något problem om man åker på dagen, men det kan bli frost på natten och då kan man vara lite försiktig längs vägarna, säger Ingrid Nenkert, meteorolog på Foreca.

Bästa chanserna till sol får vi på lördag och söndag.

Och så här ska vädret bli under påskdagarna, enligt Ingrid Nenkert:

Skärtorsdagen: "Vädret ser lugnt ut med mycket moln och uppehållsväder. I Ångermanland kan det bli lite snö framåt kvällen, men annars är det uppehåll hela dagen. Temperaturerna ligger mellan två och fem plusgrader och det blir minusgrader under natten".

Långfredagen: "Snöfallet drar bort under natten och det kan det bli någon glugg i molntäcket, men det är ganska mycket moln. Det kan vara soligt på morgonen, men på fredag kväll kommer ett nytt snöfallsområde att passera både Ångermanland och Medelpad. Det blir mellan två och sex plusgrader".

Påskafton: "Det kan bli en solig inledning men sedan ökar molnen på. Det blir uppehållsväder och i söder kan det bli upp mot sju-åtta plusgrader".

Påskdagen: "Uppehållsväder med varierad molnighet, men solen kommer att kunna titta igenom här och var. Blir det sol kan det bli upp mot fem-tio plusgrader".

Annandag påsk: Det blir fortsatt varierande molnighet och temperaturerna ligger mellan tre och sju plusgrader".