Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så förbereder sig pizzabagarna inför stormen på nyårsdagen

Årets sista dag är det uppklätt och finmiddagar som gäller.
Men när nyårsfirandet lagt sig tar många helst det lugnt och beställer hem mat.
– Det är den dag på året som vi har som mest tryck, säger Miranda Azad på Biteline.

Annons

Nyårsdagen är Sveriges mesta och bästa pizzadag.

På nyårsdagen äter svenskarna nämligen mer pizza än på någon annan enskild dag på året. För att vara så förberedda som möjligt börjar pizzeriorna förbereda sig flera dagar i förväg.

– Vi får in varor och ser till att vi har tillräckligt. Sen är det bara att ställa sig och hacka skinka och så vidare, säger Miranda Azad.

Från öppning till stängning är det sedan full fart hela tiden och Miranda säger att de säljer runt 800 pizzor, bara på nyårsdagen.

– Vi stärker upp personalen både i köket och med utkörningen för att hinna med allt, säger hon.

Läs också: Sophämtningen rustad för pizzakartongsrekord på nyårsdagen

Även på Pizza City förbereder man sig inför nyårsstormen.

– Vi fyller på extra av allt, ser till att det finns tillräckligt helt enkelt, säger Kaan Alkuntas.

Hur många pizzor de säljer på nyårsdagen har han tappat räkningen på.

– Jag har försökt räkna men man tappar räkningen efter bara någon timme. Men säg att det är runt 300 stycken, plus alla som beställer rullar och så, säger han.

Trots att båda pizzeriorna har förstärkt personalen får man vara beredd att vänta en stund om man beställer pizza under dagen.

– Leveranstiderna påverkas så klart, men det brukar folk ha förståelse för. Det är ju den dag som trycket är som allra högst, säger Miranda Azad.