Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så förväntas GIF Sundsvall ställa upp i mötet med Norrköping

Allsvenskan omgång 16

GIF Sundsvall–IFK Norrköping, Norrporten Arena, 16:00.

Så startar GIF Sundsvall

Preliminär startelva (4-4-2):

Tommy Naurin – Eric Larsson, Marcus Danielson, Mauricio Albornoz, Dennis Olsson – Robbin Sellin, Lars Krogh Gerson, Smajl Suljevic, Sebastian Rajalakso – Stefan Silva, Pa Dibba.

Avbytare: Lloyd Saxton (mv), Eric Björkander, Stefan Ålander, Filip Tägtström, Erik Granat, Johan Eklund, Peter Wilson, Shpetim Hasani.

19 spelare är uttagna i matchtruppen, en tas bort under matchdagen.

Skadeläget

Robin Tranberg är fortfarande inte redo för spel efter den axelskada han ådrog sig mot Helsingborg. Kristinn Steindórsson har drabbats av en knäskada och kommer inte vara en del av truppen i matchen mot Norrköping. I övrigt är Noah Sonko Sundberg i Rio de Janeiro för OS-spel.

Notera att ...

... Giffarnas mittback Noah Sonko Sundberg är i Rio de Janeiro för att delta i OS med U21-landslaget.

... GIF Sundsvalls andramålvakt Lloyd Saxton är tillbaka från sin skada.

... Norrköping är regerande mästare i Allsvenskan.

... Lagen möttes senast den 15 maj då Norrköping tog emot Sundsvall och vann med 3–1.

... Norrköping är tabelltvåa med sina 31 poäng medan GIF Sundsvall ligger på åttonde plats med 22 poäng.

... Giffarna stod för en stark insats i senaste matchen mot Djurgården och vann med 3–1. Detta efter att Stefan Silva gjort två av Giffarnas tre mål.

... Tidigare GIF-spelaren Jón Gudni Fjóluson spelar i Norrköping från och med denna säsong, men kommer inte att delta i lördagens match på grund av en skada.

... Tidigare i veckan presenterade Norrköping sitt nya lån Niclas Eliasson. Han kan eventuellt vara klar för spel mot GIF Sundsvall.

Tränarsnack

– Mot Djurgården gjorde vi en otroligt bra kollektiv insats och det tycker jag var grunden för att vi kunde vinna matchen. Vi redde ut stormen som var i början där de hade två stolpträffar vid fasta situationer. Vi visste att deras inläggspel var bra och vi hanterade det bra, likaså deras kontringar. Offensivt hittade vi tillbaka till vår identitet och vågade hålla i bollen igen. När vi fick in första målet öppnades ytorna och därifrån kunde vi slutföra matchen på ett bra sätt. Nu väntar Norrköping som ligger i toppen och är ett otroligt kompetent lag och vi måste prestera 100 procent för att kunna vinna en sådan match, säger GIF Sundsvalls tränare Roger Franzén.

Så följer du matchen

Matchen sänds i Cmore Live. På ST.nu rapporterar vi live, både före och efter matchen. Uppdateringar kommer i vanlig ordning även i textform.