Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick det för Söråker i premiären

Söråker övertygade i premiären.
Östersund krossades när de rödvita gjorde elva mål framåt.
– Det var en skön start, säger tremålsskytten Joakim Hedberg.

Annons

Två segrar totalt under förra vintern ska bli betydligt fler den kommande säsongen för Söråkers IF.

Med rutinerade Kåre Öberg som tränare och elitseriemeriterade Joakim Hedberg som ett av nyförvärven på spelarsidan så vill föreningen flytta fram sin position i bandyettans norra serie.

På söndagen visade laget att de är på god väg.

Då vann Söråker hemmapremiären mot Östersund med hela 11–3.

– När vi släpper bollen till varandra och kommer i fart så blir vi svårstoppade. Då skapade vi många lägen och jag var nöjd med mycket i dag, säger Kåre Öberg.

Han vill se att många är delaktiga och att de unga spelarna i laget vågar för att utvecklas.

– Allt runt omkring blir också proffsigare hela tiden och vi har väldigt bra uppslutning på träningarna vilket är en förutsättning för att bli bättre, säger Öberg.

Gästerna Östersunds BS hade bara tränat ett pass på stor is inför söndagens match och det var stundtals klasskillnad.

– Det var nog ingen värdemätare, konstaterar Joakim Hedberg.

Han visade direkt hur viktig han kommer att bli för laget i vinter. Tre mål kom från den hårdskjutande hälsingens klubba.

– Men jag och flera andra bränner en hel del också, säger Hedberg.

I slutet av den första halvleken tappade Söråker konceptet något.

– Då körde vi för mycket själv och det var vår sämsta period i matchen. När vi släpper boll igen i andra så kommer målen också. Då är det också roligare att spela, säger han.

Kåre Öberg är glad över att ha Joakim Hedberg i laget.

– Han är en otrolig ledargestalt också och sprider sin proffsiga inställning på hela laget. Det är skönt att ha en sådan spelare i föreningen, säger Söråkertränaren.

Innan avslag i premiärmatchen uppmärksammades en av klubbens talanger. Tobias Hagljung har flyttats upp i A-laget den här säsongen och han tilldelades Ingvar Hedins Minnespris av föreningen Bandyns vänner i Medelpad.