Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick snacket efter Granlo BK:s farväl från Superligan – profilerna om framtiden

Granlo BK lämnade Sporthallen som vinnare. Men Superligan som förlorare.
Så här sade tränaren, lagkaptenen, fotbollsspelaren, målmaskinen och några andra av profilerna efter säsongsavslutningen.

Tränare Magnus Svensson: "Det är jättetrist att vi åker ur, men det var lite av en sagoavslutning. Om vi ändå ska ned är det så här vi ska åka ur. Vi har agerat direkt och sänt ut rätt signaler så fort det blev klart att vi skulle åka ur och det känns bra".

Lagkaptenen Johan Samuelsson: "Det blev ett härligt avslut på det här, det är någonstans kul att falla med flaggan i topp och det är kul för publiken och för Eriksson och Ekstrand som hade sista kvällen med gänget. Om det var sista kvällen för mig? Nu har det bara gått en timme sedan säsongen tog slut och jag har inte blickat så mycket framåt. Jag har inga direkta svar just nu, jag har ett sportlov på mig att fundera och jag har lovat mina elever att de ska få höra det först. Sedan får jag prata med tidningarna".

Johan Samuelsson om Fredrik Lindahls krönika I Sundsvall finns världens mest jagade innebandyspelare: "Det går inte att sticka under stol med, utan att hymla är det så, men det finns mycket att ta hänsyn till. Om Granlo BK fortfarande är ett alternativ? Jag har inte uteslutit någonting".

Andreas Lindqvist som redan under söndagen byter till fotbollsskor för att spela med Ånge IF: "Det ska bli skönt att få fokus på något annat och försöka släppa det här. Det var några uddamålsförluster som ställde till det för oss. Ska jag vara helt ärlig har jag inte funderat någonting på framtiden, nu är det fullt fokus på fotbollen och det ska bli kul. Vi har jättemycket nytt, men jag tror att vi kan få ihop ett bra lag".

Max Wahlgren som gjorde en bra debutsäsong i Granlo och slutade på 15:e plats i den totala poängligan: "Jag är jättebesviken och bitter nu, vi får skylla oss själva som åker ur. Men tabellen ljuger inte. Jag har inte funderat på framtiden, jag har inte pratat alls. Men jag trivs jättebra här och vill i grund och botten inte flytta, men jag vill inte heller spela i Allsvenskan och har tänkt börja plugga. Vi får se vad som händer".

Anton Samuelsson som gjorde tre poäng i säsongens sista match: "Vi får se vad som händer, i vintras hade jag egentligen bestämt mig för att sluta, men kroppen har känts bra de sista sju matcherna. Jag får se hur jag gör. I Granlo har det varit turbulent ett tag, vi har krigat på, men inte haft det lilla extra den här säsongen".

Ordförande Lennart Karlqvist inför matchen där han bland annat tackade av Anton Eriksson och Christoffer Ekstrand med varsin blomsterkvast: "Ni har gjort en kanonsäsong trots allt, trots skador och stolpe ut. NI har varit krigare och många, inklusive mig, är stolta över er".

Backen Magnus Jansson har inte hunnit blicka speciellt mycket framåt än: "Nej, det har jag inte gjort. Jag har funderat lite, men jag har ingen aning. Jag vet faktiskt inte vad som kommer att hända".

Tomas Lindberg, ordförande i Västernorrlands innebandyförbund: "Det är givetvis jättetråkigt för innebandyn, men det har varit på gång länge. Hemmaförlusten mot Sirius blev förödande. Men det känns ändå positivt att de har knutit upp spelare och tränare redan".

Lennart Karlqvist på frågan om han fortsätter som ordförande: "Jag vet inte, det är slitsamt, den det här var en jättebra avslutning och framtidstron finns i Granlo BK".

Anton Eriksson som lämnar Granlo BK: "Det känns fel att vi inte ska spela SSL. Jag säger "vi", för så är det efter fem år. Jag har varit med om allt; både upp- och nedgång".