Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick snacket: "Han är en fighter – jag är imponerad"

Hammarby är skyhöga favoriter. GIF Sundsvall jagar tillsammans med Öster.
Därefter skuggar GAIS – nykomlingarna Sirius blir årets joker.
Så sammanfattas upptaktsträffen inför Superettan.
En dag där det snackades mycket. Här kommer de vassaste citaten.

Annons

"Jag har aldrig sett honom så motiverad. Han är en fighter – jag är imponerad. Och fast han är född i Sverige är han rolig". Assyriskas tränare Azrudin "Valle" Valentic.

"Det är ganska stor skillnad i ledarstil. Det är roligare att gå till träningarna nu. Vårt största nyförvärv i år är tränarteamet". Värnamos Martin Claesson om att det är Peter Kuno Johansson som styr skutan i år. I stället för en viss Sören Åkeby.

"Vi har en utvecklingsbar och ganska ung trupp. Och det känns bra med den kontinuitet vi har". GIF-tränaren Roger Franzén.

"15,8%". Så många trodde att Johan Eklund vinner skytteligan. Flest röster fick Hammarbys Pablo Pinones Arce – 27,6%.

"Nä". Jörgen Pettersson om unga, billiga Landskrona är att tänka på som en outsider i toppstriden.

"De fans jag har träffat vill ha långsiktighet – men vill vara i Allsvenskan nu". Hammarbys Nanne Bergstrand om supportrarnas förväntningar, förhoppningar och ibland lite bristande tålamod.

"Det blir en trevlig happening när det kommer". Siriustränaren Kim Bergstrand om det faktum att Superettans nykomlingar redan gjort succé i Svenska Cupen. Snart väntar Elfsborg på hemmaplan – i semifinal.

"Vi vill vara där uppe, vi vill lyckas i år och är väldigt sugna på det". GIF Sundsvalls kapten Stefan Ålander är revanschsugen.

"Det är bra spelare runtomkring". Östers mittback Mario Vasilj om att ha fått en ny mittbackskompis, nya ytterbackar och en ny målvakt i ex-Giffaren Oscar Berglund.

"Jag vann ingen gräsmatch förra året, så jag vet inte vad jag gett mig in på". I fjol tränade han konstgräslaget Brommapojkarna. I år tränar Roberth Björknesjö naturgräsliga Öster.

"Tiden talar för honom, det är en tjurskallig jävel". GAIS tränare Thomas Askebrand om Gabriel Altemark Vanneryrs resa tillbaka efter sina skadeproblem.

"En armgbåge hade varit kul att ge honom, eller rufsa till honom i håret i alla fall". Husqvarnas Johan Karlefjärd om att möta kompisen Tommy Thelin i prestigederbyt i Jönköping i vår.

"Det har kommit typ 15 provspelare och nivån på träningarna har varit rätt låg. Man måste ha en spelidé och vi är långt, långt bakom det". Syrianskas Louay Chanko som var ensam representant från klubben. Tränaren Stefan Fredriksson dök aldrig upp, ty han hoppade av från sitt jobb på tisdagsmorgonen.

"Offsideregeln är väldigt enkel". Domarbasen Bosse Karlsson förklarar nyheterna inför säsongen – på ett mycket pedagogiskt, och enkelt, sätt.

"Jag blir nog inte kvar så länge. Jag hoppas på en lösning ganska snabbt så man kan fokusera på rätt sak". I premiären möter GIF Sundsvall Jönköping, men tränaren Mats Gren är redan klar för jobbet som sportchef i IFK Göteborg. Och hans ersättare är inte utsedd än.

"Det är klart att tidpunkten inte är optimal, men vi är trygga med oss själva och det är viktigt att den nye tränaren, vem det nu blir, inte kommer in och rör om för mycket". Tommy Thelin i Jönköping om det oundvikliga – att Mats Gren ska ersättas.

"Det finns inte en chans i år Jocke, jag lovar". Valentic om att Ängelholms tränare Joakim Persson inte kan räkna in sex busenkla poäng mot Assyriska den här säsongen.

"Det blir att göra en raketträning med de här". Ljungskiles Tor-Arne Fredheim om alla sena nyförvärv.

"Vi har 30 bortamatcher i år, så vi blir farliga ...". Ängelholms Jocke Persson om att laget tvingas spela sina hemmamatcher på Olympia i Helsingborg eftersom hemmaarenan inte är godkänd för spel i Superettan.

"Flyttar man till Värnamo spelar man i Allsvenskan rätt snabbt". Värnamos tränare Peter Kuno Johansson om den småländska talangfabriken.

"Vi är bönderna från landet och vi behandlas så. Men helt kass är vi inte, nån poäng ska vi ta", Kuno igen, om att Värnamo är nederlagstippade.

"Det är tre saker vi ska göra bättre". Varbergs tränare om att laget drog på sig nio utvisningar, 65 gula kort och släppte in flest mål i Superettan i fjol.

"Johan Bertilssons poängskörd blir svår att ersätta, men vi ska göra allt i vår makt för att störa även i år". Degerfors tränare Patrik Werner.

"Man får vara tolk, bland annat. Vi har ett internationellt lag". Nykomlingarna Husqvarnas förhoppningsvis språkkunnige tränare Niclas Tagesson.

"Vi ska etablera oss och förstår att det är en stor utmaning". Tagesson igen.

"We learned a lot, for us it was fantastic". Östersunds brittiske profil till tränare Graham Potter om den lärorika och fantastiska debutsäsongen i Superettan.