Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så hyllas ST:s publicering om näthat i sociala medier: "Otroligt bra"

Publiceringen om näthatet har fått stor genomslagskraft.
Merparten av de kommentarer som strömmar in på ST:s Facebooksida är positiva.
– Det här är viktig journalistik, säger ST:s chefredaktör Anders Ingvarsson.

Under onsdagskvällen publicerade Sundsvalls Tidning artikeln och filmen där tre näthatare söks upp och får förklara sig.

Publiceringen har fått stor genomslagskraft i sociala medier och på Facebook har den nått drygt 52 000 personer.

Engagemanget är enormt och merparten ger positiva kommentarer. Här några:

"Ett synnerligen bra och ytterst intressant reportage. Det går an att vara tuff och kaxig bakom tangenterna men när det lyfts upp i dagsljuset blir alla som förbytta och skyller ifrån sig, duckar frågor och rent av ljuger (väldigt dåligt dessutom)", skriver Carl-Johan Linde.

"Bra ST – och viktigt med en god ton i samtalet så att vi inte förleds att hata tillbaka och fortsätta den negativa tongången", skriver Marie Rikne.

"Kanonbra, det behövs mer av detta så att fegisarna får stå till svars!", skriver Håkan Ericsson.

Även på Twitter diskuteras saken.

"@STnu har konfronterat nättroll – men jag tycker inte att de spricker i solen. Ångrar sig knappt alls?", skriver Anna Andersson.

"Otroligt bra av @STnu att konfrontera nättrollen. Allt hat, framf. allt riktat mot @elin_sundsvall är så jävla sjuk", skriver Gustav Ericsson.

ST:s och Allehandas chefredaktör Anders Ingvarsson säger så här om valet att publicera näthatarna med namn och bild.

– Det här är viktig journalistik i en fråga som är väldigt viktig för demokratin. Det är en farlig utveckling om våra politiker inte vågar säga vad de tycker av rädsla för hatet de kan få utstå på nätet, säger Anders Ingvarsson, chefredaktör på ST.nu och Allehanda.se, som även chattar med läsarna klockan 13.30 i dag för att svara på frågor om publiceringen.