Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan vi spara in ytterligare på de äldre

Sluta koka potatis var bara början. Snart kommer kommunen besluta att de gamla med hemtjänst inte längre får nybryggt kaffe på morgonen. De får nöja sig med pulverkaffe upplöst i ljummet vatten – sparar in tre minuter. Den nya standardfrukosten: två limpskivor med spraymargarin på – sparar fem minuter.

Vad gäller lunch och middag kommer all mat att köras i en gigantisk mixer på kommunhuset. Maten bärs ut i hinkar och behöver bara slevas upp på tallrik. Äts med sked. Sparar 20 minuter till. Nu snackar vi pengar.

Vidare kommer en ny standardfrisyr, för såväl kvinnor som män som behöver omsorg, att införas. US Marin crew cut, fyra millimeter. Sparar in fem minuter i hårtvätt. Jämställt blir det också. Vilken bingo!

Peder Björk (S) kommer den första april att vara med i lokal-tv och redogöra för exakt hur många hundratals miljoner som kommer att sparas, för att kunna användas till viktigare saker. För det gäller ju att spara på onödiga saker, som att hjälpa våra gamla att ha ett bra liv, så kommunen kan bygga om torget för 43 miljoner, bygga en logistikpark för 700 miljoner, bygga en biogasfabrik för 350 miljoner, flytta reningsverket för 300 miljoner? Från det svarta hål på Norra kajen dit kommunala pengar kommer för att dö, med flera riktigt viktiga saker.

Med den här takten på besparingar kanske kommunen kan damma av planerna på Kräftan.

Gott nytt kommunalt budgetår!

Obs! Denna insändare kan innehålla spår av satir. Men det är inte säkert den gör det, för den handlar om Sundsvalls kommun.

Else Ammor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel