Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så laddar lagen om – fokus på power play och grundspel

Timrå IK spelar sin nästa match i Hockeyallsvenskan den 10:e november – Sundsvall Hockey spelar den 12:e.
Så här kommer lagen att ladda om under uppehållet.

Just nu är det landslagsuppehåll i Hockeyallsvenskan och nästa omgång spelas den 10:e november.

Lagen får nu chansen till både vila och tuff träning. Timrå IK tränar måndag till torsdag innan spelarna får ledigt fredag och lördag.

– Vi trycker till lite mer med fysen, men försöker ändå få kvalitet. Vi kör en hel del power play, det måste vi försöka förbättra för vi har inte alls kommit upp i nivå där, säger Timråtränaren Roger Forsberg.

– Uppehållet kommer lägligt på så sätt, nu kan vi ge den spelformen lite mer tid. Vi ska träna på det och ge det tiden som vi behöver, fortsätter han.

Efter en tuff vecka får spelarna sedan chansen att återhämta sig.

– Vi vilar fredag och lördag, sedan tränar vi söndag, måndag och morgonvärmer innan matchen på tisdag, säger Forsberg.

Hans motsvarighet i Sundsvall Hockey, Göran Tärnlund, ger spelarna långledigt över helgen.

– Vi tränar tisdag, onsdag och torsdag innan vi tar lite ledigt över helgen. Sedan är det tillbaka på måndag för att vara redo igen, för sedan drar det i gång, säger Tärnlund och fortsätter:

– Vi kommer att jobba med grundspelet och försöka vara lite tydligare i det. Det handlar dels om försvarsspelet men även spelet med puck. Vi ska bli lite tydligare och jobba in lite mönster.