Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så laddar supportrarna upp inför hockeyderbyt: "Vi får skrika som fan"

Flaggtifo, marsch genom staden och dubbla hockeybussar till Timrå Isstadion.
Så laddar Timrå och Sundsvalls supportrar upp inför säsongens tredje möte lagen emellan.

Annons

Matchen mellan Timrå IK och Sundsvall Hockey startar klockan 19.00. Men redan vid ettiden börjar Timrå IK:s supportrar ladda upp inför kvällens drabbning.

– Vi ses på O'Learys som vanligt och äter och dricker. Sedan bär det av till Hockeybussarna och Timrå Isstadion, säger Tobias Dahlstedt, en av Timrå IK:s supportrar.

Väl på plats i Isstadion har fansen inte planerat något speciellt, utan Tobias Dahlstedt säger att det bara är en sak som gäller:

– Det är bara att köra på som tusan på läktaren, vi får skrika som fan, säger han.

Sundsvalls Fans börjar uppladdningen inför matchen lite senare, vid tretiden på eftermiddagen.

– Vi blir väl runt 80 personer. Vi ses på Thai Style och äter och dricker några öl. Och sjunger upp förstås, vi ska ju också värma upp, säger Sundsvalls Fans talesman Conny Berglund.

Vidare väntar en marsch genom Sundsvall för att sedan ta bussen vidare mot Timrå och Isstadion. Och fansen har även förberett lite extra som ska få jumbolaget Sundsvall Hockey att kämpa extra hårt på isen.

– Vi kommer ha flagg-tifo som vi har beställt in och sedan kommer vi fokusera helt och hållet på at få i gång vårt lag till 100 procent, så de får en energikick som räcker för tredje raka derbyvinsten och en rejäl knuff uppåt i serien också, säger Conny Berglund.