Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket kostar Giffarnas resa till Spanien – Nikula: "Vi tummar inte på utlandsläger"

GIF Sundsvall blöder ekonomiskt.
Ändå väljer laget att i februari åka på ett utlandsläger i Spanien för "några hundratusen kronor".
– Vi tummar inte på den sportsliga utvecklingen. Att dra ner så mycket på kostnaderna, det vore som att säga att vi beslutat oss för superettan, säger ordföranden Johan Nikula till FotbollDirekt.se.

GIF Sundsvall har spikat nästan hela försäsongsschemat och precis som i fjol åker laget på läger till spanska Salou.

Det trots föreningens ekonomiska bekymmer och att de för bara några månader sedan lånade fem miljoner av näringslivet i Sundsvall.

– Vi tummar inte på utlandsläger, tummar inte på någonting som har med den sportsliga utvecklingen att göra. Det är inplanerat och bokat med ett träningsläger Salou utanför Barcelona som vi varit till tidigare. Vi har bland annat en träningsmatch mot HIF inbokad där, säger klubbens ordförande Johan Nikula till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Det handlar om några hundratusen. Vi gör det här dels för att få bättre träningsförhållanden under vintern, men det är mycket team building i det också, att kunna svetsa samman laget. Det blir något du inte får på samma sätt hemma.

När FotbollDirekt påpekar att det för en utomstående ser ut som en betydande summa som är enkel att spara in svarar Nikula:

– Vi som jobbar i gränstrakterna mellan allsvenskan och superettan… om vi börjar dra ner såpass mycket på kostnaderna på den sportsliga sidan, då är det lite som att styrelsen tar ett beslut på att föreningen ska spela superettan nästa år. Då finns det ingen vision framåt. Vi vill skapa så bra sportsliga förutsättningar som möjligt och det här är en del i det, säger han.

MER OM GIF SUNDSVALL

► (+) Så blir GIF Sundsvalls försäsong – läger i Spanien och genrep mot Djurgården

► (+) Uppgifter: GIF Sundsvall försökte låna stjärnan – fick nobben av storklubben

► (+) Giffarna hotas av ny ekonomisk smäll – kan mista kommunens sponsormiljoner

► (+) Efter tunga säsongen – så ser GIF-backen på 2018: "Måste hända något"

Lyssna på GIF-podden #48 – gäst: Dennis Olsson