Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket pengar lägger din kommun på skolmaten – här är hela listan

Kostnaderna för skolmaten i landets kommuner varierar – så även i Västernorrland. I länet är det Ånge kommun som lägger mest pengar på skolmaten, medan minst läggs i Örnsköldsvik.

Det visar statistik från Skolverket som Nyhetsbyrån Siren sammanställt.

Rikssnittet låg förra året på 6 100 kronor för kommunala grundskolor. I statistiken ingår kostnader för skolmåltids- och kaféverksamhet, vilket inkluderar kostnader för personal, livsmedel, transporter och administrativa kostnader.

I länet var det Ånge kommun som lade mest pengar 2016 – 9 700 kronor per elev. I Örnsköldsvik lade man samma år 4 300 kronor, vilket är lägst i länet.

– Det kan variera väldigt mycket. En del kommuner har till exempel egen kock, medan andra kommuner köper in all mat. Om skolan är liten med få elever kostar maten mycket, men med fler elever blir det billigare, säger José Luis Berrospi, undervisningsråd på Skolverket, till Nyhetsbyrån Siren.

I Sverige var det Piteå kommun som hade den högsta kostnaden för måltider – 12 500 kronor per elev. Det kan jämföras med Hylte där kostnaden var 1 600 kronor.

FLER NYHETER:

Gymnastiktränare anmäls för flera års trakasserier: "Har förstört livet för flera"

För Plus-kunder: Emanuel Bagge tävlar i Makfest och släpper singel

Män i Sollefteå åtalas för grova sexualbrott mot flera barn – misstänks för hundratals övergrepp

För Plus-kunder: Landstinget går facket till mötes – öppnar för lokal chef för kirurgin i Örnsköldsvik