Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så säkrar vi kompetensen i Svenska kyrkan

Annons

Svenska kyrkan står inför ett generationsskifte där många nya medarbetare behöver rekryteras de närmaste åren. Nu måste Svenska kyrkan i Härnösands stift utvecklas för att vara en attraktiv arbetsgivare.

I dag är sambandet mellan lön och prestation svagt inom Svenska kyrkan. Bara en av tio medarbetare anser att de kan påverka sin lön genom sin arbetsinsats. Det visar en undersökning som Vision har gjort. Att vara engagerad och jobba hårt, som många medarbetare i kyrkan gör, lönar sig alltså inte i tillräcklig utsträckning.

Samtidigt anser många medarbetare att de saknar inflytande. Mer än hälften i Visions undersökning säger sig ha litet eller inget inflytande, såväl när det gäller yrkesrelaterade frågor som frågor som rör utveckling av verksamheten.

För att kunna utveckla verksamheten, säkra kompetensen och vara en attraktiv arbetsgivare – både för dem som jobbar i kyrkan i dag och för de unga människor som man framöver behöver rekrytera – måste Svenska kyrkan i Härnösands stift nu:

• Erbjuda konkurrenskraftiga löner som står sig väl i nivå med den övriga arbetsmarknaden.

• Öka medarbetarnas inflytande, inte minst vid förläggning av arbetstid. Detta är en viktig del i att skapa en hållbar arbetssituation och ett hållbart arbetsliv.

• Förbättra medarbetarnas villkor för att skapa balans mellan yrkesliv, fritid och familjeliv. Det sker bland annat genom att minska det totala arbetstidsmåttet för dem under 40 år, införa tillägg vid tillfällig föräldrapenning och ge medarbetarna möjlighet att växla in semesterdagstillägg mot ledighet.

Efter de senaste årens strukturomvandling i Svenska kyrkan har arbetsbelastningen ökat för många medarbetare. En grupp där hela åtta av tio anser sig ha fått mer att göra jämfört med för två år sedan, är diakonerna. Här måste arbetsgivarna se till så att medarbetarna får rätt förutsättningar att göra sina jobb.

I vår ska Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och Vision skriva under ett nytt kollektivavtal om våra medlemmars löner och villkor. Här finns möjlighet att se till att säkra Svenska kyrkans framtid som bygger på att unga, kompetenta medarbetare vill jobba i verksamheten.

Vision deltar gärna i det utvecklingsarbete som också arbetsgivaren i Härnösands stift står inför. Vi vill nämligen att fler ska se Svenska kyrkan som en framtida arbetsgivare.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Kenneth Lindström

Ordförande Vision i Härnösands stift

Anders Blom

Förbundsstyrelseledamot i Vision och stiftskonsulent i Svenska kyrkan

Veronica Magnusson

Förbundsordförande Vision

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel