Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska arbetet med vandringsleden gå vidare

/
  • Projektledaren för S:t Olavsleden, Putte Eby, var positiv efter tisdagens möte på Hussborg herrgård.

I går samlades ett 20-tal aktörer inom Medelpads besöksnäring för att diskutera hur man får utvecklingen av S:t Olavsleden att fortsätta gå i positiv riktning.

Annons

Vandringsleden mellan Sundsvall och Trondheim går visserligen i nordvästlig led, men när det gäller antalet vandrare så är riktningen spikrakt uppåt. Det kan drivkrafterna bakom satsningen konstatera efter att ha summerat årets säsong.

– Vi vet inte exakt hur många som går och cyklar på leden totalt, men i år vittnar alla om att det hänt något, säger Putte Eby, projektledare för S:t Olavsleden.

– Man ser och får besök av vandrare, men det är fortfarande så att de som går nu är pionjärer. Jag sticker ut hakan och säger att 2018 ska 3 000 pilgrimer passera Bräcke, fortsätter Putte Eby.

Läs också: St Olavsleden - en vandringsled på frammarsch

För att nå dit så måste dock fler aktörer längs vandringsvägen att öppna upp för service och boende. Ett ämne av många som avhandlades när ett 20-tal aktörer inom Medelpads besöksnäring samlades på Hussborg herrgård i går.

– Parallellt som vi ska kommunicera att det finns en vacker nordlig pilgrimsled här så måste vi öka kännedomen här hemma också för att fler ska erbjuda mat och husrum längs leden. Det är avgörande, konstaterar Putte Eby, som i dag fortsätter diskussionerna med aktörer i Jämtland.

Annons