Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska den redan låga arbetslösheten i Timrå bli ännu lägre

Timrå ligger i topp när det gäller att erbjuda extratjänster till arbetslösa.
Det har resulterat i en rejäl belöning från staten.
De pengarna kommer nu att användas för att skapa ytterligare jobbtillfällen i kommunen.

Timrå kommun har länge legat långt framme när det gäller att ta vara på de arbetsmarknadsåtgärder som staten erbjuder. Det sker via så kallade extratjänster och i Timrå var planen att det skulle ge 15 arbetstillfällen. Den siffran har nu blivit 63 och för det belönas kommunen med 800 000 kronor från staten.

– De satsar vi på ytterligare jobb i Timrå, säger Lars Backlund, chef Arbetsmarknadsenheten, Timrå kommun i ett pressmeddelande.

Läs även: Arbetslösheten fortsätter sjunka i Timrå – lägsta siffran i länet

Projektet heter: Jobb i Timrå och kommer att starta upp den 1 januari 2018. Men redan den 1 december kommer personalen att börja arbeta med projektet som är en del av Arbetsmarknadstorget på Terminalvägen 10 i Timrå industriområde. Där ingår Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Lärande arbete, Arbetsmarknadsenheten samt Individ- och familjeomsorgen.

Det är tänkt att Jobb i Timrå ska fungera som ett nav och på så sätt ska det hjälpa arbetssökande att ta sig in på arbetsmarknaden genom praktikplatser och olika åtgärdsanställningar. Och på Arbetsmarknadsenheten är man positiv inför satsningen.

– Den här satsningen gör att vi kan få ner arbetslösheten ytterligare och skapa en bättre livskvalitet för många i vår kommun, säger Lars Backlund.

Läs även: Timrå har lägst arbetslöshet i länet – bästa siffrorna på tolv år

■ ■ För mer nyheter om Timrå – följ ST Timrå på Facebook.