Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska miljonregn minska utanförskap i Västernorrland

Här i Västernorrland går fler, unga som vuxna, utan jobb än i övriga Sverige.
Nästa år riskerar utanförskapet att förvärras – till en ny nivå.
Samtidigt kommer nu ett glädjebesked: Över 40 miljoner kronor.

I veckan kunde ST berätta om att Åkroken Business Incubator, som arbetar med att stödja idéer och företag med tillväxtpotential, får 68 miljoner kronor för att skapa nya företag i länet. Nu står det också klart att kampen mot arbetslösheten trappas upp.

Det genom "Hela vägen" – som beskrivs som "ett av det största arbetsmarknadsprojektet någonsin".

– Tanken är att personer som i dag står utanför arbetsmarknaden ska få de rätta verktygen för att i framtiden kunna nå ett jobb. Samtidigt vill vi göra det lättare för arbetsgivare att engagera sig och komma i kontakt med det som kan vara morgondagens arbetskraft, säger Pernilla Berg, vd på Investera Mittsverige.

Under tre år kommer närmare 830 personer att få olika former av kompetenshöjande insatser. Utöver teoretisk kunskap tillkommer arbetsträning, studiebesök och praktik.

– Möjligheten att kunna bredda arbetssökandes kontaktytor mot verkliga arbetsgivare är oerhört betydelsefullt, säger Therese Sjögren, chef för Arbetsförmedlingen i Sundsvall och Ånge.

Tidigare artikel: Trendbrott i länet under nästa år – fler blir arbetslösa